Σήμερα (23/6) το μεσημέρι, η Εθνική ομάδα έφτασε στο Σάο Κάρλος της Βραζιλίας, την πόλη όπου το τριήμερο 26-27-28 Ιουνίου θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της για το Προολυμπιακό Τουρνουά του Καράκας, αντιμετωπίζοντας κατά σειρά Νιγηρία, Νέα Ζηλανδία και Βραζιλία.

Η Εθνική είχε αναχωρήσει την Παρασκευή από την Αθήνα για το Μόναχο, από εκεί πέταξε για το Σάο Πάουλο και οδικώς, έκανε το τελευταίο μέρος του ταξιδιού μέχρι το Σάο Κάρλος που απέχει 230 χιλιόμετρα.

Επί γερμανικού εδάφους, τα μέλη της ελληνικής αποστολής περιμένοντας την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο, παρακολούθησαν το πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Εθνικής ποδοσφαίρου με τη Γερμανία. Μέσα στο αεροσκάφος, την ώρα της απογείωσης έγινε γνωστή η ισοφάριση από τον Γιώργο Σαμαρά που προκάλεσε τους έξαλλους πανηγυρισμούς μαζί με τις… απορίες των ουδέτερων ταξιδιωτών. Ο Γερμανός πιλότος, πάντως, πολύ σύντομα πήρε την… εκδίκησή του, αναγγέλλοντας με εμφανή ικανοποίηση τον γερμανικό καταιγισμό τερμάτων που επακολούθησε.

Η ελληνική αποστολή έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Σάο Πάολο, όπου την περίμενε το πούλμαν των διοργανωτών για να την μεταφέρει στο Σάο Κάρλος. Μετά από την απαραίτητη ανάπαυση και το γεύμα, έγινε η πρώτη προπόνηση επί βραζιλιάνικου εδάφους, περισσότερο για “ξεμούδιασμα” αφού κανονικό πρόγραμμα με διπλές προπονήσεις θα αρχίσει από την Κυριακή.

Ο Ηλίας Ζούρος έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς όλοι έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα που είχαν προκαλέσει απουσίες στις τελευταίες προπονήσεις επί ελληνικού εδάφους.