Στ. Σταϊκόπουλος: “Όχι στους μισθοφόρους”…

Η πορεία που είχε ο Ζωγράφου στη Β’ ΕΣΚΑ ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Κάτι, άλλωστε, που αποδεικνύεται κι απ’ την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη συγκομιδή νικών ν’ αναγράφει στον βαθμολογικό πίνακα 25-5, που ήταν και η καλύτερη συγκομιδή των δύο ομίλων. Για όλα, όμως υπάρχει ένα… μυστικό, όπως αποκάλυψε κι ο προπονητής της ομάδας Στέλιος Σταϊκόπουλος, μιλώντας στο site του ΣΕΠΚ.

Κρατήσαμε τον ίδιο κορμό. Κάναμε μόνο τρεις προσθήκες (Θωμόπουλος, Βαρσάμος και Τριανταφύλλου) και ανεβάσαμε 1-2 παιδιά από το εφηβικό που βοήθησαν αρκετά, τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες”, ανέφερε ο κόουτς του Ζωγράφου, που μίλησε και για τη φιλοσοφία που θ’ ακολουθήσει η ομάδα και ενόψει της νέας περιόδου.

“Η ομάδα θα έκανε υπό κανονικές συνθήκες 2-3 προσθήκες. Θα αναγκαστούμε, όμως, να κάνουμε παραπάνω γιατί θα χάσουμε δύο παίκτες λόγω στρατού (Παρβαντώνης) και σπουδών (Αλεξόπουλος). Η φιλοσοφία, όμως, είναι να μείνει ο κορμός, κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο φέτος. Επίσης οι παίκτες που θα ψάξουμε θέλουμε να είναι μικροί σε ηλικία. Δεν θέλουμε τη λογική των μισθοφόρων που θα έρθουν για μια μόνο χρονιά”…

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Σταϊκόπουλος σχολίασε: “Ήταν ένα μαραθώνιος 30 αγωνιστικών. Εμείς είχαμε τη φιλοσοφία να κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά. Αγώνα με τον αγώνα είδαμε ότι είμαστε μια καλή ομάδα και έτσι μπήκε στο μυαλό μας ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε την άνοδο. Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όταν αρχίζεις να κερδίσεις. Κι όλα πήγαν Δόξα τω Θεώ καλά.
Είχαμε αρκετούς καλούς παίκτες και δεν στηριζόμασταν σε 1-2 σκόρερ, όπως συμβαίνει συνήθως στις κατηγορίες αυτές. Βέβαια αν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποια μεγάλα σουτ, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάποια προήλθαν από τα χέρια του Παπαϊωάννου, όπως με τους Αχαρνείς και στον Αστέρα Περιστερίου που κινδυνεύσαμε εκτός έδρας. Γενικά, πάντως, θα έλεγα ότι είχαμε παίκτες με ηγετικές ικανότητες, οι οποίοι θυσίαζαν το σκορ για την ομάδα. Κι αυτό είναι κάτι που έγινα από όλους. Είναι σημαντικό ότι όλοι στην ομάδα ήθελαν να προσφέρουν και σε άλλους τομείς, που στη Β’ ΕΣΚΑ δεν φαίνονται”.

Αυτή η προσήλωση των παικτών του στη φιλοσοφία του ήταν ένα ακόμη ατού στην προσπάθεια και στην επιτυχία. “Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από τη συγκέντρωση και την αντίληψη των παικτών. Αφομοίωσαν πολλά πράγματα και πολλές τακτικές. Έτσι όταν θέλαμε να αλλάξουμε κάτι επειδή το απαιτούσε το παιχνίδι, μπορούσαμε να το κάνουμε μες στη βδομάδα με ευκολία. Μέσα στις 4-5 προπονήσεις που είχαμε αλλάζαμε ότι θέλαμε στην επίθεση και κυρίως στην άμυνα και το βγάζαμε στο παρκέ. Μπορώ να πω ότι η αντίληψη τους μου έλυσε τα χέρια”.

Αναφερόμενος στο επίπεδο του πρωταθλήματος δήλωσε: “Ήταν πολύ υψηλό. Δεν το περίμενα τόσο, για να είμαι ειλικρινής. Κι αυτό μου το είπαν κι άλλοι που γνωρίζουν την κατηγορία. Είναι κι ένα πρωτάθλημα με πολλές αγωνιστικές, κάτι που απαιτεί διάρκεια και το κάνει πιο δύσκολο”.