Το πιο σημαντικό είναι ποτέ να μην παρατάς τη προσπάθεια, όσο δύσκολη κι αν φαίνεται η πορεία προς την επιτυχία… Ο Γυμναστικός μπορεί να μην ξεκίνησε όπως θα ήθελε το 2012 αλλά ο προπονητής Γιώργος Κοσμάτος δεν απογοητεύεται ιδίως όταν στο τελευταίο παιχνίδι με τους Διόσκουρους όπως τόνισε δεν αγωνίστηκαν και δύο σημαντικοί παίκτες ενώ θα ήθελε και λίγο καλύτερη διαιτησία. Ο Ντίκας απουσίασε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ενώ ο Γεροκώστας ελέω τραυματισμού.

Να πιστεύεις σ’ αυτό που κάνεις και να συνεχίζεις να δουλεύεις είναι όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του, το σκεπτικό του τεχνικού του Βόλου: «Σε κάθε παιχνίδι παλέψαμε μέχρι τέλος μόνο στο πρώτο με τον Ηρακλή Κοζάνης δεν τα πήγαμε καλά και με τον Αστέρα χάσαμε 12 πόντους κυρίως λόγω απειρίας. Σε κάθε παιχνίδι όμως είμαστε καλύτεροι.

Στον 2ο γύρο έχουμε τα περισσότερα παιχνίδια με τις ομάδες που παλεύουμε στον Βόλο και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Άλλωστε από την αρχή στόχος μας ήταν η παραμονή και είμαστε ακόμη εντός προγράμματος. Συνεχίζουμε να παλεύουμε και πιστεύω ότι στη πορεία θα έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα».

Ο Γυμναστικός άρχισε σήμερα τη προετοιμασία ενόψει του πρώτου εντός έδρας αγώνα για το 2012 και αντίπαλος θα είναι το Ανατόλια. Εκτός απροόπτου από τη Πέμπτη θα είναι στη διάθεση του προπονητή του και ο Γεροκώστας. Άλλα σημαντικά προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν.

Ο κ. Κοσμάτος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στην επόμενη αναμέτρηση της ομάδας του Βόλου «Το Ανατόλια είναι πολύ καλή ομάδα, επιπέδου Β’ εθνικής και πιστεύω ότι στο τέλος θα είναι η μια από τις δύο που θα ανέβει. Εμείς όμως από τη πλευρά μας χτυπάμε όλα τα παιχνίδια, σε κάθε αγώνα κατεβαίνουμε για τη νίκη. Αν βρεθούμε σε καλή μέρα γιατί όχι; όλα παίζονται».

Στα πλαίσια της προετοιμασίας του ο Γυμναστικός θα δώσει τη Πέμπτη ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι με τη συμπολίτισσα Μεταμόρφωση.