Σφαιρόπουλος: «Να δουλέψουμε όλοι περισσότερο»

Παρότι δεν βρίσκεται αρκετό καιρό στα ηνία της ομάδας, εντούτοις έχουν αρχίσει να φαίνονται οι αλλαγές στο αγωνιστικό προφίλ του Πανιωνίου. Μάλιστα με την δική του συνταγή οι Νεοσμυρνιώτες κατάφεραν να πάρουν και την πρώτη τους φετινή ευρωπαϊκή νίκη. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη συνεργασία του με τον Πανιώνιο αλλά και για την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την συνεργασία του με τον ιστορικό Πανιώνιο:

«Ο Πανιώνιος είναι μία ιστορική ομάδα. Έχουν περάσει περίπου 15 ημέρες που συνεργαζόμαστε κι είναι τιμή για εμένα να είμαι εδώ, σε έναν σύλλογο με τεράστια μπασκετική ιστορία, που έχει αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό μπάσκετ. Όλοι που απαρτίζουμε την ομάδα αισθανόμαστε την οντότητα και την εμβέλεια αυτού του συλλόγου γι’ αυτό και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Σε αυτή τη προσπάθεια είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που έχω δύο άξιους συνεργάτες, τους Θανάση Παπαχατζή και Στέργιο Καλύβα. Ιδιαίτερα για τον Θανάση όλοι ξέρουμε την αξία του και σίγουρα η βοήθεια του είναι σημαντική μέσα στην ομάδα».

Για την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν αλλάξει τα δεδομένα στους προϋπολογισμούς κι αυτό είναι λογικό καθώς έχει αλλάξει ο τρόπος που λειτουργούν στο οικονομικό σκέλος οι ομάδες εξαιτίας της γενικότερης κρίσης. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η δεδομένη κατάσταση δεν είναι απαραίτητα κακή αν συνειδητοποιήσουμε ότι κρύβει κάποιες προκλήσεις. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει όλοι όσοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ να δουλέψουμε περισσότερο, να δημιουργήσουμε νέους παίκτες και να βγάλουμε μπροστά τα νέα παιδιά και ειδικά τα ελληνόπουλα. Πρέπει να επανδρώσουμε τις ομάδες με νέο αίμα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και στον Πανιώνιο που έχει παράδοση να παράγει παίκτες οπότε σιγά σιγά θέλουμε να επενδύσουμε και σε αυτό το κομμάτι».

Για τις αλλαγές που προσπαθεί να φέρει στην αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας:

«Όταν παίζεις δύο ματς την εβδομάδα, όπως είμαστε εμείς αυτή τη περίοδο, είναι δύσκολο να αλλάξουν κάποια πράγματα άμεσα. Έχουμε δώσει έμφαση να βελτιώσουμε την ατομική και συλλογική άμυνα και στην επίθεση να παίξουμε πιο ομαδικά. Σε αυτούς τους τρεις άξονες έχουμε δώσει αρχικά βαρύτητα και σε θέματα ατομικής και ομαδικής τακτικής μέσα στο γήπεδο».

Για την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη που τελικά δεν είχε αντίκρισμα:

«Η νίκη αυτή επί της Οστάνδης μπορεί να μην είχε βαθμολογικά οφέλη, όμως είναι σημαντική γιατί σε μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε να κερδίσουμε μία καλή ομάδα που διαθέτει παίκτες υψηλού επιπέδου και με πολλές εμπειρίες. Η προσπάθεια των παιδιών ήταν μεγάλη για το λίγο χρονικό διάστημα που είμαστε μαζί. Όσο περνάει ο καιρός θα μπορούμε να κάνουμε ανάλογα και καλύτερα παιχνίδια από αυτό».

Για τον κόσμο του Πανιωνίου που είναι κοντά στην ομάδα:

«Είναι πολύ θετικό ότι ο κόσμος στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι μας παρότρυνε κι είμαστε χαρούμενοι γιατί μπορέσαμε να του δώσουμε λίγη χαρά. Θέλουμε ο κόσμος να έρθει και να μας στηρίξει σε αυτή τη προσπάθεια που κάνουμε. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να παλεύουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να τον αποζημιώσουμε και να είναι περήφανος για την ομάδα του».