Ιδανικό φινάλε σε έναν γύρο κουραστικό όσο και απολαυστικό μπόρεσε να πετύχει η Χαλκηδόνα αντιμετωπίζοντας στη 13η αγωνιστική το Ασβεστοχώρι. Ο αντίπαλος προσπάθησε χωρίς όμως να δυσκολέψει πολύ τους παίκτες του Δημήτρη Γεροφώτη και να τον κρατήσει μακριά από τη κατάκτηση της 12ης νίκης τους. Ίδιες φιλοδοξίες υπάρχουν και για την αρχή του δεύτερου γύρου όπου θα αντιμετωπίσουν τον Κένταυρο Καλλικράτειας, τη μοναδική ομάδα που τους έκανε φέτος να φύγουν με το κίτρινο φύλλο της ήττας από το γήπεδο.

Ο προπονητής Δημήτρης Γεροφώτης σχολιάζοντας στο infobasket.gr τον αγώνα με τον οποίο έκλεισε η Χαλκηδόνα τον πρώτο γύρο δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι περίεργο στο οποίο όμως είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε χρόνο συμμετοχής και σε αθλητές που δεν είχαν παίξει πολύ μέχρι στιγμής. Πλέον αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο αγώνας με τον Κένταυρο για τον οποίο και θα αρχίσουμε από αύριο να δουλεύουμε. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θέλουμε και ελπίζουμε και στη στήριξη του φίλαθλου κόσμου μας».
Το παλεύουν καιρό, το θέλουν όσο τίποτε άλλο και πλέον πιστεύουν ότι οι συνθήκες έχουν… ωριμάσει σαν παλιό καλό κρασί και πως φέτος είναι όλα πιο πιθανά από ποτέ… Αυτό τουλάχιστον ευελπιστεί και ο μάνατζερ της Χαλκηδόνας Κορνήλιος Τσαλώνης όπως μας αποκάλυψε στις δηλώσεις του:

«Το πρώτο μισό του πρωταθλήματος τελείωσε και άλλο ένα μισό μας μένει. Πιστεύω πως αν είμαστε το ίδιο καλοί και τυχεροί μέχρι το τέλος θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που τόσο πολύ θέλουμε. Έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα παιχνίδια με Κένταυρο και στη συνέχεια μετά το ρεπό της με τη Κομοτηνή, που είναι κατά τη γνώμη μου η καλύτερη ομάδα του ομίλου μας μετά από μας. Αν τα κερδίσουμε και τα δύο θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για την άνοδο. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας έχει παίξει το ότι έχουμε πολλούς και καλούς έμπειρους παίκτες ενώ έχουμε και καλό κλίμα χωρίς ανησυχίες… οικονομικές και αυτό το παινευόμαστε. Οι παίκτες ότι θέλουν το έχουν και όλοι θέλουν αυτή την ηρεμία».

Αγωνιστικά από τη αυριανή πρώτη προπόνηση θα απουσιάζει μόνο ο Μάκης Παπαδόπουλος που έλειψε προληπτικά από τον αγώνα με το Ασβεστοχώρι λόγω του προβλήματος με το πόδι αλλά θα επιστρέψει στις προπονήσεις τη Τετάρτη. Επίσης μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχει διοικητικό συμβούλιο στη Χαλκηδόνα όπου θα αποφασιστεί και η ακριβής ημερομηνία της κοπής της πίτας του συλλόγου. Η διοίκηση της ομάδας σκέφτεται να διοργανώσει μια αρκετά πλούσια εκδήλωσε με τη παρουσία παικτών της Α1.