Τίμησαν τον Βαγγέλη Αλεξανδρή

Με μεγάλη  επιτυχία και τη συμμετοχή των αθλητών αλλά και σημαντικών ανθρώπων της πολιτικής,  του αθλητισμού και της εκπαίδευσης  πραγματοποιήθηκε  η κοπή της  πρωτοχρονιάτικης  πίτας της  Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης – ΜΒΑ και του Σωματείου ΜΑΣ – Μαντουλίδης,  στο Θέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου-Λυκείου (Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών), το πρωί της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου.

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του  διευθυντή αθλητισμού των Εκπαιδευτηρίων Ευθύμιου Χασιώτη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: « Η φιλοσοφία των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη εδώ και πολλά χρόνια είναι να συνδυάζεται η εκπαίδευση με την παιδεία και τον αθλητισμό. Ακόμη περισσότερο την σημερινή εποχή, λόγω των δυσκολιών που περνάει η χώρα μας, θα πρέπει και το σχολείο αλλά και ο αθλητισμός να γίνουν πυλώνες για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων».

Στην συνέχεια το λόγο πήρε  ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης Νίκος Κεραμέας ο οποίος έκανε τον απολογισμό της χρονιάς  και απευθυνόμενος προς τους γονείς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε πείσμα της δύσκολης κατάστασης και της οικονομικής κρίσης αντέχουμε. Έχουμε 200 αθλητές σε 13 ομάδες και παίρνουμε κουράγιο από το χαμόγελο των παιδιών για να συνεχίσουμε».

Αμέσως μετά, κάλεσε στο βήμα για την βράβευση του, τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή και νυν προπονητή του Αρη Θεσσαλονίκης, Βαγγέλη Αλεξανδρή για τον οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Τιμούμε σήμερα τον Βαγγέλη Αλεξανδρή  για την πολύχρονη  προσφορά του σαν αθλητή αλλά και προπονητή. Ξεκίνησε σαν παίκτης με  πάρα πολλές διακρίσεις  και συνέδεσε το όνομα του με το πρώτο πρωτάθλημα του Αρη.  Σήμερα είναι προπονητής του Άρη που παλεύει με θεούς και δαίμονες».

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής  συγκινημένος από την βράβευση ευχαρίστησε τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη  και ευχήθηκε να συνεχίσουν το δημιουργικό τους ρόλο και στην μάθηση και στην άθληση. Επίσης επισήμανε ότι κάθε βράβευση στο πρόσωπό του  είναι η δικαίωση του αγώνα που έκανε σε όλη του τη ζωή για να είναι καλός αθλητής, δίκαιος προπονητής και πάνω από όλα σωστός άνθρωπος.

Ο κ. Αλεξανδρής απευθυνόμενος προς τους γονείς  τους  συμβούλεψε  να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες, ενώ προέτρεψε τα παιδιά να κάνουν όνειρα και να πιστέψουν σ’ αυτά για να πραγματοποιηθούν.

Το βραβείο στον Βαγγέλη Αλεξανδρή απένειμε ο Δήμαρχος  Πυλαίας – Χορτιάτη  Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας – το φλουρί έπεσε στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη –   και δόθηκαν πιττάκια σε όλους τους αθλητές.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εκτός ο πρώην Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Ορφανός, η πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Αικατερίνη Μαντουλίδου, ο διευθυντής του Δημοτικού Γιώργος Χατζόπουλος, ο διευθυντής του Γυμνασίου Πάρις Δικτσής, ο γενικός γραμματέας και ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΘ κ.κ. Αντώνης Μαυρογένης και Γιάννης Τσουμής, ο πρόεδρος του ΣΚΚΘ Γιώργος Γκιουζέλης, ο πρόεδρος του ΣΒΚΘ Πάρις Πέτρας, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής κλειστών γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης Νίκος Μεντηλίδης και ο πρόεδρος του Ποσειδώνα Καλαμαριάς Αλέκος Κατσιάνης.