Τίμησε τον Κακιούζη ο Ιωνικός Νίκαιας

Διπλή… ασίστ έβγαλε ο Ιωνικός Νίκαιας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου. Η μία δόθηκε προς τον πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας και παλαίμαχο μπασκετμπολίστα Μιχάλη Κακιούζη, τον οποίο οι νικαιώτες τίμησαν για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και η δεύτερη με τη δράση «Άστα να περπατήσουν ξανά για καλό σκοπό / Άστα να τρέξουν ξανά». Μία δράση που συνδιοργάνωσε ο Ιωνικός Νίκαιας με την οργάνωση Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+ και είχε ως στόχο την συγκέντρωση παπουτσιών, που θα δοθούν σε ασθενέστερες κοινωνικά δομές και σε πρόσφυγες.

Στο κλειστό γυμναστήριο του Πλάτωνα παραβρέθηκε αρκετός κόσμος, δείχνοντας έτσι την αγάπη του για τον σύλλογο. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών πολλοί αθλητές του Ιωνικού Νίκαιας, από τις ακαδημίες αγοριών και κοριτσιών του συλλόγου, και αρκετοί από τους γονείς τους, ο Δήμαρχος Νικαίας- Ρέντη, κ. Γ. Ιωακειμίδης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, κ. Ι. Μπακατσέλος, ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ, κ. Ε. Λυμπεράτος ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ, κ. Ι. Μακρής, αρκετοί παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές της Ομάδας του Iωνικού, και εκπρόσωποι των οργανωμένων φιλάθλων του Ιωνικού RANGERS .

Ο κόσμος που παρευρέθηκε στη γιορτή «αγκάλιασε» με πολύ ζεστό χειροκρότημα τη βράβευση της προσφοράς στον αθλητισμό. Ειδικότερα, βραβεύτηκαν
– για την προσφορά του σε Εθνικό και διασυλλογικό επίπεδο ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Μιχάλης Κακιούζης,
– για την προσφορά του στο Ελληνικό μπάσκετ, στην πόλη της Νίκαιας και στον Ιωνικό ο παλαίμαχος αθλητής και προπονητής κ. Βύρωνας Κρίθαρης,
– για την προσφορά του ως Αθλητής του Ιωνικού ο οποίος συνέχισε να προσφέρει και ως Πρόεδρος ο κ. Γιάννης Γουργιώτης,

Επιβραβεύθηκε επίσης η προσπάθειας των κοριτσιών και αγοριών των Ακαδημιών του Ιωνικού να συνδυάσουν την σχολική και αθλητική πρόοδο μέσω της βράβευσης των αθλητών και των αθλητριών που πέτυχαν την είσοδό τους σε ΑΕΙ – ΤΕΙ, ενώ έγιναν και απονομές στους διακριθέντες στα αγωνιστικά παιχνίδια του Τουρνουά Χριστουγέννων που διοργάνωσε η Ομάδα του Ιωνικού.

Να σημειωθεί η μεγάλη ανταπόκριση την οποία γνώρισε η δράση «Άστα να περπατήσουν ξανά για καλό σκοπό / Άστα να τρέξουν ξανά» που συνδιοργάνωσε η Ομάδα μας με την οργάνωση Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+, με αρκετά ζευγάρια παπουτσιών να μαζεύονται προκειμένου να διατεθούν σε κοινωνικές δομές δήμων αλλά και δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου μάλιστα δεσμεύτηκε ότι και στο μέλλον θα αναλάβει ανάλογες κοινωνικές πρωτοβουλίες, αντιλαμβανόμενο τον ιδιαίτερο ρόλο του, όντας κάτι περισσότερο από μια απλή ομάδα.