Τίτλους τέλους με το Αγρίνιο βάζει ο Λαμπρόπουλος!

Lampropoulos-Vasilis_AgriniΤο κεφάλαιο του Α.Ο. Αγρινίου κλείνει για μένα οριστικά. Αυτή ήταν και η τελευταία μου χρονιά στην ομάδα αυτής της πόλης και νιώθω απίστευτα χαρούμενος που έζησα αυτά τα 3 χρόνια εδώ και ήμουν μέρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας που έγινε από το Α΄ Τοπικό μέχρι και την καθιέρωση του Α.Ο.Α. στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία”, αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, δίνοντας έτσι το προσωπικό του στίγμα ενόψει της επικείμενης μεταγραφικής περιόδου, όσο κι εκείνο της διοίκησης του Αγρινίου που καλείται να βγει στη… γύρα για να βρει τον παίκτη που θα καλύψει το τεράστιο κενό που δημιουργείται στην ομάδα! Ο πρώτος σκόρερ του ΑΟΑ σε μία συνέντευξή του στο olatagoal.gr μιλάει για την πορεία της ομάδας, την επίτευξη των στόχων, αλλά και την επόμενη μέρα σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και αναφορικά με το μέλλον του συλλόγου…

Όλη η συνέντευξη στο olatagoal.gr:
Η ομάδα πέτυχε το στόχο που έθεσε στην αρχή της χρονιάς. Κρίνεις επιτυχημένη την πορεία της ή θεωρείς πως μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω;
Σίγουρα όταν πετυχαίνεις το στόχο που έχεις θέσει από την αρχή της χρονιάς θεωρείται επιτυχημένη η πορεία της ομάδας, ειδικά όταν αυτό γίνεται πολύ νωρίτερα από το τέλος του πρωταθλήματος. Αλλά προσωπικά θεωρώ ότι μπορούσαμε να πάμε πολύ καλύτερα αν ήμασταν σε μερικούς αγώνες λίγο πιο τυχεροί και πιο συγκεντρωμένοι στα κρίσιμα σημεία.

Ποια ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν στην παραμονή στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία;
Από την αρχή της σεζόν στόχος της ομάδας ήταν να σωθεί όσο το δυνατόν πιο νωρίς. Κάτι που έγινε σχετικά γρήγορα και αυτό γιατί υπήρχε μεγάλη προσήλωση σε κάθε προπόνηση, σκληρή δουλειά, συγκέντρωση και ηρεμία ανάμεσά μας, που ήταν και το πιο σημαντικό στοιχείο που οδήγησε στη γρήγορη παραμονή της ομάδας.

Πόσο δύσκολο ήταν μέσα στη χρονιά να “δέσει” μια καινούρια ομάδα;
Σίγουρα το να δέσει μια ομάδα με τόσα νέα πρόσωπα είναι πολύ δύσκολο, πόσο μάλλον όταν αυτό πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Όπως και έγινε. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά σε όλη την προετοιμασία πάνω σε αυτό το κομμάτι και αυτό φάνηκε στις πρώτες αγωνιστικές που πήραμε δύο συνεχόμενες νίκες. Αυτό φυσικά οφείλεται εξ ολοκλήρου στον κόουτς Διαμαντάκο, διότι αυτός ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους παίχτες και αυτός που με τον τρόπο του έκανε εμένα και τα άλλα παιδιά να παίζουν για αυτόν και κατ’ επέκταση ο ένας για τον άλλον. Πολύ σημαντικό για έναν προπονητή να κάνει τους παίχτες του να παίζουν για εκείνον και αυτό το στοιχείο ο κόουτς το έχει σε μεγάλο βαθμό.

Ποια ήταν η συμβολή της Διοίκησης;
Το να κάνεις μια πετυχημένη πορεία δε φτάνει μόνο να εχεις καλούς παίχτες και προπονητή, αλλά και μια διοίκηση που να ειναι δίπλα σου και να ξέρεις ότι ανά πάσα  στιγμή είναι εκεί για οτι χρειαστείς. Κάτι που εμείς είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και ήταν αυτή που μας βοήθησε να αποδώσουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας παρέχοντάς μας το οτιδήποτε.

Και πως κρίνεις τη στήριξη από τον κόσμο του Αγρινίου;
Κατά τη γνώμη μου πιστεύω πως η στήριξη από τον κόσμο του Αγρινίου δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Αν αναλογιστείς ότι το Αγρίνιο είναι μια πόλη 100.000 κατοίκων τα 50-70 άτομα που έρχονταν στο γήπεδο είναι ελάχιστα. Από τα οποία τα περισσότερα ήταν γονείς και φίλοι παιχτών. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι ο Α.Ο.Α. αντιπροσωπεύει το μπάσκετ του Αγρινίου σε μια Εθνική Κατηγορία και πρέπει να έχει την ανάλογη στήριξη.

Τι σου μένει από τη φετινή χρονιά;
Aπό τη φετινή χρονιά θα μου μείνει αυτό το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε μεταξύ μας. Και οι παίχτες με τη Διοίκηση και τον κόουτς. Είναι κάτι που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε όλα τα παιδιά να πετύχουμε κάτι τέτοιο.

Ο φετινός σου ρόλος ήταν διαφορετικός και ήσουνα πρώτος σκόρερ του Α.Ο.Α. Πως αισθάνεσαι για αυτό το γεγονός;
O φετινός μου ρόλος δε θα έλεγα ότι ήταν διαφορετικός αλλά ήταν πιο ελεύθερος από άλλες χρονιές. Ότι έκανα τα προηγούμενα χρόνια αυτό έκανα και τώρα, με τη διαφορά ότι φέτος είχα την άνεση και την ελευθερία να κάνω περισσότερα πράγματα στην επίθεση. Όλο αυτό μου το έδωσαν οι συμπαίχτες και ο προπονητής μου. Το γεγονός ότι βγήκα πρώτος σκόρερ στην ομάδα δεν μου λέει κάτι. Θα προτιμούσα να βγω τελευταίος και η ομάδα να ανέβαινε κατηγορία. Το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί είναι αυτό διότι προτιμώ να κάνω πολλά περισσότερα μέσα στο γήπεδο παρά να σκοράρω μόνο.

Θεωρείς ότι μπορείς να εξαργυρώσεις τις καλές εμφανίσεις με μια μεταγραφή;

Το τι θεωρώ εγώ δεν έχει και πάρα πολύ σημασία. Το θέμα είναι το τι θεωρούν οι άλλοι και συγκεκριμένα οι άλλοι προπονητές και οι άλλες ομάδες. Σίγουρα είμαι  χαρούμενος με τη φετινή μου χρονιά, αλλά αυτό δε μου αρκεί. Χρειάζονται πολλές καλύτερες χρονιές από τη φετινή για να πεις ότι κάτι έκανες. Παρόλα αυτά θα ήθελα να εξαργυρώσω αυτή μου τη χρονιά όσο το δυνατόν καλύτερα.

Τι κρατάς από τα τρία χρόνια που βρίσκεσαι στο Αγρίνιο;
Αυτά τα 3 χρόνια που έζησα στο Αγρίνιο σίγουρα κρατάω πολλές καλές αναμνήσεις. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έκανα πάρα πολλούς φίλους, που δέθηκα μαζί τους και ξέρω ότι ανά πάσα στιγμή μπορώ να τους πάρω τηλέφωνο και να με βοηθήσουν όπως και το αντίθετο.

Έχουν γίνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια;
Σίγουρα έχουν γίνει βήματα προόδου όσον αφορά την οργάνωση, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης σε πολλά θέματα. Γιατί χρόνο με το χρόνο εμφανίζονται νέα πράγματα, που αν δεν τα ακολουθήσεις μπορεί να σε αφήσουν στάσιμο σε πολλά πράγματα.

Ποιες οι διαφορές που συνάντησες σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη απ’ όπου κατάγεσαι και έχεις αγωνιστεί στο παρελθόν;
Για να πω την αλήθεια η μεγάλη διαφορά που ένιωσα σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες που αγωνίστηκα είναι ο επαγγελματισμός. Εδώ ένιωσα τον πραγματικό επαγγελματικό αθλητισμό και το πως είναι να είσαι ολοκληρωτικά αφοσιωμένος σε αυτό που κάνεις αλλά και να έχεις κανόνες κινούμενος στα επαγγελματικά πλαίσια.

Θεωρείς ότι υπάρχουν ταλέντα στο Αγρίνιο και τι χρειάζεται για να ξεχωρίσουν;
Υπάρχει πολύ ταλέντο στο Αγρίνιο όπως και σε κάθε πόλη της Ελλάδας. Το θέμα είναι πως θα διαχειριστεί η κάθε πόλη το δικό της ταλέντο. Στην περίπτωση του Αγρινίου πρέπει να υπάρξει αστείρευτη όρεξη για σκληρή δουλειά,αφοσίωση και συγκέντρωση σε αυτό που κάνουν οι αθλητές. Είναι πολύ εύκολο να πάρουν τα μυαλά σου αέρα από το καθετί που ακούς αν δεν είσαι προσηλωμένος και προσγειωμένος.

Το κεφάλαιο Α.Ο. Αγρινίου κλείνει για σένα ή υπάρχει περίπτωση να βρίσκεσαι εδώ και την επόμενη χρονιά;
Το κεφάλαιο του Α.Ο. Αγρινίου κλείνει για μένα οριστικά. Αυτή ήταν και η τελευταία μου χρονιά στην ομάδα αυτής της πόλης και νιώθω απίστευτα χαρούμενος που έζησα αυτά τα 3 χρόνια εδώ και ήμουν μέρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας που έγινε από το Α΄ Τοπικό μέχρι και την καθιέρωση του Α.Ο.Α. στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Θεωρώ ότι ο κύκλος μου στην ομάδα έκλεισε μετά τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε αυτό το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή και για μένα αλλά και για τον Α.Ο.Α. Πήρα πάρα πολλά από την ομάδα και από κάποιους ανθρώπους που υπήρχαν στο εσωτερικό της αλλά και γενικά από την πόλη και τον κόσμο έμαθα πράγματα που θα τα κουβαλάω για πάντα μέσα μου. Ελπίζω όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας να χάρισα όμορφες στιγμές στην ομάδα αλλά και στον κόσμο!