«Αν αποτύχεις να προετοιμαστείς, προετοιμάσου να αποτύχεις»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Γ’ Εθνική θα αγωνιστεί φέτος η Πεντέλη, η οποία σώθηκε στο… τσακ πέρυσι. Φέτος, πάντως, η ομάδα των βορείων προαστίων έχει στόχο κάτι καλύτερο και ο Φίλιππος Ταμπάκης θεωρεί ότι τα πρώτα σημάδια που έχει δει από τους παίκτες του είναι ενθαρρυντικά. Ο προπονητής της Πεντέλης μίλησε για αυτά στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την έναρξη της προετοιμασίας:

«Η προετοιμασία είναι ο θεμέλιος λίθος ολόκληρης της χρονιάς μια ομάδας. Σε αυτήν την περίοδο θα μπουν οι βάσεις για να οικοδομηθεί ένα δυνατό σύνολο. Οι ομάδες χτίζουν την νοοτροπία τους και οριοθετούν όλες τις μορφές συνεργασιών. Προετοιμάζουν από πλευράς φυσικής κατάστασης τους αθλητές τους, ούτως ώστε να αντέξουν την επιβάρυνση που θα δημιουργηθεί όλη την αγωνιστική περίοδο και να αποφύγουν τραυματισμούς. Καθορίζεται η φιλοσοφία της ομάδας τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και οι τακτικές που θα ακολουθηθούν. Το σημαντικότερο ίσως κομμάτι της προετοιμασίας είναι το «δέσιμο», η χημεία ανάμεσα σε όλες τις συνιστώσες που συνθέτουν την ομάδα.

Το φετινό πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής που συμμετέχει η ομάδα μας δείχνει να είναι πολύ ανταγωνιστικό. Αυτό μας δημιουργεί την υποχρέωση να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με μεγάλη αυτοσυγκέντρωση για να πετύχουμε τους στόχους μας. Άλλωστε πολύ μεγάλη αλήθεια κρύβει η φράση “εάν αποτύχεις να προετοιμαστείς, προετοιμάσου να αποτύχεις”».

Για τις βάσεις που θέλει να βάλει στην περίοδο της προετοιμασίας:

«Η Α.Ε. Πεντέλης έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να προετοιμαστεί για την αγωνιστική περίοδο με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Ο άμεσος συνεργάτης μου, Νίκος Δημητρακής, γυμναστής με μεγάλη εμπειρία, θα αναλάβει την φυσική κατάσταση της ομάδας. Είναι ο τρίτος χρόνος που συνεργαζόμαστε και τα αποτελέσματα της δουλειάς του είναι εντυπωσιακά».

Οι αθλητές θα δουλέψουν μαζί μου την βελτίωση των τεχνικών τους δεξιοτήτων και την τακτική που θα ακολουθήσουμε:

«Οι εγκαταστάσεις είναι σε άριστη κατάσταση και η μέριμνα των παραγόντων για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών σε υψηλό επίπεδο. Φυσική κατάσταση είναι το πρώτο μας μέλημα και στη συνέχεια η βελτίωση σε ατομικό επίπεδο των αθλητών μας και το χτίσιμο της τακτικής που θα ακολουθήσουμε, κάτι που θα ξεκινήσει τώρα και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Για τους παίκτες κι αν έχουν διάθεση:

«Οι αθλητές μας παρουσιάστηκαν πολύ ορεξάτοι στην έναρξη της προετοιμασίας. Αυτό όμως είναι σύνηθες και δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση. Αυτό που προκάλεσε σε μένα μεγάλη εντύπωση ήταν η παρουσία οκτώ παικτών της ομάδας μας στις ατομικές προπονήσεις που κάναμε όλο το καλοκαίρι. Αναγκάστηκα να τους σταματήσω με το ζόρι στις 14 Αυγούστου μετά από παρότρυνση του γυμναστή της ομάδας! Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο φαινόμενο να βλέπεις στις αρχές του Αυγούστου τους παίκτες σου να είναι καθημερινά σχεδόν στο γήπεδο και μάλιστα να προπονούνται με μεγάλη ευσυνειδησία. Μάλλον είναι καλό σημάδι για την χρονιά που έρχεται».

Για το ρόστερ που στελεχώθηκε:

«Από την περσινή ομάδα αποχώρησαν σημαντικά στελέχη. Η εμπειρία των Κανταρτζή, Τσόπη και Σκούταρη είναι σίγουρα δυσαναπλήρωτη. Ασχοληθήκαμε πολύ με την στελέχωση της νέας ομάδας. Οι επιλογές στις οποίες καταλήξαμε προέκυψαν μετά από μεγάλη σκέψη και καθημερινή συνεργασία του τεχνικού team με τον πρόεδρο κ. Χαρτοματσίδη. Πιστεύω πως καταλήξαμε στους καταλληλότερους παίκτες σύμφωνα με αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε στο γήπεδο. Η απόκτηση των Φιλιππόπουλου, Παρασκευόπουλου, Γκαϊτάσοβ, Μαρκομιχάλη και του νεαρού Κουγιανού είναι πραγματική επιτυχία.

Δεν πρόκειται μόνο για πολύ καλούς αθλητές αλλά και για εξαιρετικούς χαρακτήρες που ήρθαν στην ομάδα έχοντας μεγάλη όρεξη για μπάσκετ. Σε συνάρτηση με την διατήρηση του κορμού των γηγενών παικτών Μανιάτη, Χαρτοματσίδη, Μάντζιου, Ζερβολέα, Μπίγκου, Καρακανίδη και Κων. Ταμπάκη, ευελπιστούμε να φτιάξουμε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο».

Για τις βλέψεις και τους στόχους της Πεντέλης στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής:

«Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για την ομάδα μας. Με σχεδόν ίδιο ρόστερ από αυτό της ανόδου μας από την Α’ ΕΣΚΑ, σταθήκαμε απέναντι σε ομάδες με μεγάλη εμπειρία από την Γ’ Εθνική. Θεωρήσαμε μεγάλη επιτυχία την παραμονή μας καθώς συνοδεύτηκε από την συμμετοχή στο πρωτάθλημα πολλών νέων παιδιών, που γέμισαν εικόνες κι εμπειρίες και θα παρουσιαστούν σίγουρα καλύτεροι την φετινή σαιζόν. Για την φετινή σεζόν έχουμε θέσει ως στόχο να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, που δεν θα κινδυνέψει να χάσει την κατηγορία. Στην άκρη του μυαλού μας έχουμε ένα καλό πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία, γεγονός που θα μας προετοιμάσει να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα την επόμενη χρονιά».

Για το πρόγραμμα των φιλικών κι αν έχουν κλείσει:

«Για την περίοδο των οκτώ εβδομάδων που θα διαρκέσει η προετοιμασία έχουμε κλείσει οκτώ φιλικά παιχνίδια με ομάδες από την Α’ ΕΣΚΑ έως και την Α2. Κατά σειρά θα αντιμετωπίσουμε τους Α.Ο. Ζωγράφου, Αετό, Απόλλωνα, Ίλιον, Αγία Παρασκευή, Χολαργό, Πεύκη και τον Κρόνο. Δεν αποκλείεται να κλείσουμε ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο».