Τα βαπτίσια των «αστέρων»

Είναι πασίγνωστοι όχι μόνο για τα μπασκετικά τους κατορθώματα  και μερικές φορές, την άστατη, εκτός παρκέ, ζωή τους αλλά και τα προσωνύμια τους. Ποιος δεν γνωρίζει τον «Black Mamba» κατά κόσμο, Κόμπι Μπράιαντ; Ή τον «Air Airness»; Δηλαδή τον Μάικλ Τζόρνταν. Εμείς κάναμε τη δική μας 5άδα «αστέρων» και σας αποκαλύπτουμε πότε και ποιος τους… βάπτισε.

«Captain Canada»

Το παρατσούκλι του Στιβ Νας είναι άκρως εμπνευσμένο, όχι τόσο από τη καταγωγή του, αλλά τον ηρωισμό του που θυμίζει σε πολλά υπέρ ήρωα των αμερικάνικων καρτούν. Γι’ αυτό τον αποκαλούν «Captain Canada» εμπνευσμένο σαφέστατα από τον «Captain America».Το εν λόγω παρατσούκλι τον ακολουθεί από το 1996 που πρωτοεμφανίστηκε στο ΝΒΑ μέχρι και σήμερα που αγωνίζεται πλέον, στους Λος Άντζελες Λέικερς.

 

 

 

«The Truth»

Και αφού αναφερόμαστε σε «captain» ας μιλήσουμε και για τον αρχηγό των Σέλτικς, Πολ Πίερς. Αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη από το 1998 και τον αποκαλούν «The Truth». Νονός του… δεν ήταν άλλος από τον έναν και μοναδικό Σακίλ Ο’ Νιλ που εντυπωσιάστηκε όταν ο νεαρός τότε και δη, άπειρος Πίερς σκόραρε 42 πόντους κόντρα στους Λέικερς, την τότε ομάδα του Σακ, τον Μάρτιο του 2001 και τον βάπτισε  «Η Αλήθεια».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Black Mamba»

Είναι πασίγνωστος, πλέον, τόσο με τ’ όνομα του, όσο και το παρατσούκλι του. Ο Κόμπι Μπράιαντ, δεν περίμενε άλλους να τον… βαπτίσουν. Με το που πάτησε το πόδι του στη λίγκα, το 1996 έθεσε τους δικούς του κανόνες ως «Black Mamba» δικαιολογώντας τον χαρακτηρισμό: «Το Mamba μπορεί να χτυπήσει με ακρίβεια 99 % με τη μέγιστη ταχύτητα, σε γρήγορη διαδοχή. Αυτό είναι το είδος της ακρίβειας μπάσκετ που θέλω να έχω». Το black mamba είναι το μεγαλύτερο δηλητηριώδες φίδι της Αφρικής, με το μήκος του να κυμαίνεται από 2.5 ως 4.5 μέτρα. Επίσης, πρόκειται για το πιο γρήγορο φίδι του πλανήτη και διανύει 4.32 ως 5.4 μέτρα το δευτερόλεπτο!

 

 

 

 

 

«Magic»

Ήταν πράγματι «μαγικός» όταν μεσουρανούσε στα παρκέ του ΝΒΑ. Ο λόγος τον Έρβιν Τζόνσον που έγινε πασίγνωστος με το παρατσούκλι «Μάτζικ»,  δωράκι από έναν δημοσιογράφο όταν ο μετέπειτα σούπερ σταρ, αγωνιζόταν ακόμη στην ομάδα του Γυμνασίου.

 

 

 

 

 

 

 

«His Airness» 

Είτε τον αποκαλούν «Air Jordan» (σ.σ. ιπτάμενο Τζόρνταν), είτε «His Airess», τίτλος ευγενείας εμπνευσμένος από την αλτικότητα του, είναι ένα και το αυτό. Ο Μάικλ Τζόρνταν  δεν έπαιζε μπάσκετ αλλά ίπτατο σε κάθε αγώνα του. Τρανταχτή απόδειξη και οι φωτογραφίες.