Τα πέντε ματς που ξεχώρισαν (Α2)

Σε λίγες ώρες το 2011 μας αφήνει πίσω. Μια χρονιά γεμάτη προβλήματα πολύ περισσότερα δε στην κατηγορία, όμως παρόλα αυτά η Α2 κατάφερε να προσφέρει αμέτρητες… παιχνιδάρες αποδεικνύοντας πως η θέληση είναι ικανή να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες.

Μια λοιπόν που η χρονιά τελειώνει και έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου προσπαθήσαμε να βρούμε πια είναι εκείνα τα ματς (σ.σ της σεζόν 2011-12) που μας έμειναν στο μυαλό είτε γιατί απλά ήταν εκπληκτικά από αγωνιστικής πλευράς ή ακόμα και αν στο άκουσμα του αποτελέσματος εκείνη τη στιγμή ξαφνιαστήκαμε ή ακόμα γιατί απλά έγιναν πρωτόγνωρα πράγματα.

12 αγωνιστικές σημαίνουν 96 παιχνίδια και εμείς επιλέξαμε (σ.σ με μεγάλη δυσκολία) πέντε… Απέξω σίγουρα έμειναν παιχνίδια που αξίζουν να μπουν στην πεντάδα αφού πολλά κρίθηκαν στο καλάθι, στην παράταση ή έγινε τελικά ανατροπή.

Μερικά από αυτά θα μπορούσαν να είναι το Ικαροι Σερρών – Λαύριο, Αμύντας – Παγκράτι, Δόξα Λευκάδας – Απόλλων Πάτρας, Πανερυθραϊκός – ΟΦΗ, Απόλλων Πάτρας – Αμύντας, Απόλλων Πάτρας – Αρκαδικός, Παγκράτι – Δόξα Λευκάδα, Ερμής Λαγκαδά – Απόλλων Πάτρας, Παγκράτι – Κηφισιά,  Πέραμα – Απόλλων Πάτρας.

Ας δούμε όμως τα πέντε παιχνίδια της σεζόν…

5. ΟΦΗ – ΠΕΡΑΜΑ  83-84 (3η αγωνιστική)

Οποιος πει ότι δεν εξεπλάγει όταν άκουσε το αποτέλεσμα μάλλον θα πει ψέματα.  Ένα ματς πολύ δυναμικό με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται σκληροτράχηλες παρά το ότι ήταν μόλις η 3 αγωνιστική. Το πρώτο μεγάλο στραπάτσο του ΟΦΗ ήρθε από μία ομάδα που δημιουργήθηκε λίγο πριν το πρωτάθλημα. Ωστόσο δεν έλειψαν και οι… ανατροπές καθώς το γήπεδο εκκενώθηκε, ενώ πρωτύτερα είχαν αποβληθεί Μίχαλος και Μιλίσεβιτς για ανάρμοστη συμπεριφορά. Τελικά, ο Αρης Κορωνίδης στάθηκε ψύχραιμός από τη γραμμή των ελευθέρων βολών χαρίζοντας  ένα σπουδαίο «διπλό» στο Πέραμα.

4.  ΟΦΗ – ΑΕΚ 89-90 (77-77 κ.α) (8η αγωνιστική)

Ένα παιχνίδι που δικαίωσε τις όποιες προβλέψεις το ήθελαν ντέρμπι.  Ματς που πήγε με έναν εκπληκτικό τρόπο στην παράταση για να δώσει εκεί, ο Βαγγέλης Σκλάβος τη νίκη στην ΑΕΚ 7” πριν από το τέλος. Ο ΟΦΗ βρέθηκε να χάνει 59-70 στο 37′, ωστόσο κατόρθωσε να προηγηθεί 77-74. Ο Τζόλος  με μία βολή έκανε το 77-75, έχασε τη δεύτερη, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε! Στην παράταση ο ΟΦΗ πήρε τα ηνία, αλλά ήταν η σειρά της «Ενωσης να γυρίσει το ματς» και του Σκλάβου να χαρίσει τη πιο σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

3. ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 72-67 (7η αγωνιστική)

Είναι από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια είναι περιττά. Όχι όμως για το πόσο συναρπαστικό ήταν αλλά για τα όσα άσχημα διαδραματίστηκαν. Οι διαιτητές κατάφεραν να μετατρέψουν το ντέρμπι σε… χάος. Είναι δύσκολο να ξεχάσεις ότι σε αυτό το ματς αποβλήθηκαν και οι δύο πάγκοι, οι παίκτες που συνεπλάκησαν και ο ένας διαιτητής. Αποτέλεσμα το ματς να γίνει 4 επί 4 κάτι που έχει να συμβεί πάνω από μία δεκαετία. Αν μη τι άλλο θα έχουμε να θυμόμαστε…

2. ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 70-68 (10η αγωνιστική)

Μαστάρα με τα όλα της.  Ηταν το ντέρμπι της αγωνιστικής και δίκαια, ένα σημαντικό παιχνίδι αφού με αυτό ο Πανελευσινιακός βρέθηκε για πρώτη φορά μόνος του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Απόλλωνας έκανε ένα πολύ δυναμικό ματς, με τον Πανελευσινιακό να βρίσκεται για 39 λεπτά. Κατάφερε όμως να κάνει την ανατροπή, ο Γιάννης Κυριακόπουλος με ένα εκπληκτικό τρίποντο στα 25”  έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, για να σφραγίσει λίγο αργότερα τη νίκη ο Θωμάς Νίκου με μία βολή.  Ούτε το ντερμπούτο του Πέτροβιτς μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στην Ελευσίνα…

1. ΑΜΥΝΤΑΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 87-93 (68-68, 78-78) (5η αγωνιστική)    

Ο Αμύντας αναζητούσε μία νίκη, έπειτα από δύο αγωνιστικές, ενώ ο Αρκαδικός είχε αρχίσει να βρίσκεται τα πατήματά του. Αποτέλεσμα αυτού να διεξαχθεί ένα ματς για πολύ γερά νεύρα καθώς είναι το μοναδικό παιχνίδι μέχρι σήμερα που χρειάστηκαν δύο παρατάσεις για αναδειχθεί νικητής. Στις τελευταίες επιθέσεις  των δύο ομάδων της κανονικής διάρκειας, Σουρλής και Κοψαύτης ευστόχησαν από μία βολή κάνοντας το 68-68. Στην πρώτη παράταση ο Παγώνης με 2/2 έστειλε το ματς στη δεύτερη παράταση, όπου εκεί ο Αρκαδικός κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας και να πάρει τη νίκη.