sun_basketballΣήμερα, αναμένεται να συμπληρωθεί και το τελευταίο κομμάτι του πάζλ της 22ης τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Βορρά μετά και την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της ομάδας της Καστοριάς στο πρωτάθλημα εφήβων. Θεσσαλονίκη και Καστοριά λοιπόν θα φιλοξενήσουν αυτό το απόγευμα τους δύο εξ αναβολής αγώνες με Αστέρα Λάρισας και Καστοριά να είναι οι δύο ομάδες που θα κάνουν ότι μπορούν για να αδράξουν την τελευταία τους ευκαιρία για παραμονή στη κατηγορία.

Η Μακάμπη από την άλλη πλευρά, είναι η μοναδική μαθηματικά αδιάφορη ομάδα εκ των τεσσάρων αν και σίγουρα θα «παλέψει» για τη νίκη ενώ αντίθετα υπάρχουν δύο «σενάρια» για τους Διόσκουρους και τη θέση την οποία μπορούν να καταλάβουν. Αν κερδίσουν, θα βγούνε τρίτοι ισοβαθμώντας με την Βόνιτσα κόντρα στην οποία έχουν το προβάδισμα(κέρδισαν με 10 έχασαν μόνο με οχτώ).

Σε περίπτωση πάντως που χάσουν, τότε η ομάδα της Κοζάνης θα είναι και πάλι στην τετράδα αλλά θα βγει τέταρτη, ισοβαθμώντας αυτή τη φορά με τον Πρωτέα Γρεβενών όπου έχει και εκεί το απόλυτο πλεονέκτημα αφού τον είχε κερδίσει και στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Επιστρέφουμε όμως στη…βάση μας και στη «μάχη» που γίνεται εκεί. Η Καστοριά με νίκη στο δύσκολο παιχνίδι με τους Διόσκουρους εντός έδρας παραμένει στη κατηγορία ότι και να γίνει στο άλλο παιχνίδι αλλά και ακόμη και με ήττα μπορεί να τα καταφέρει σε περίπτωση βέβαια που χάσει ο Αστέρας. Αντίθετα, η ομάδα της Λάρισας θέλει όχι μόνο δική της νίκη αλλά και «στραβοπάτημα» της συνδιεκδικήτριας Καστοριάς προκειμένου να μπορέσει να «σωθεί».

Οι δύο εξ αναβολής αγώνες είναι:

Μακάμπη-Αστέρας Λάρισας (Σταυρούπολης 18.00/Κατρακάρης-Μπακάλης)
Καστοριά-Διόσκουροι Κοζάνης (Καστοριάς 18.00/ Μοσχοτόγλου-Μάνιος_