Τζήμας: «Αξίζουμε το κάτι παραπάνω…»

Άλλη μία νίκη, άλλο ένα βήμα πιο κοντά στην Α2… Στα Τρίκαλα έχουν αρχίσει ήδη την αντίστροφη μέτρηση για την άνοδο, έστω κι αν δεν το λένε ευθέως, έστω κι αν κάνουν κάθε φόρα τα πλάνα τους για το επόμενο παιχνίδι. Μετά τη νίκη επί του Αιγάλεω, ο Αίολος αποσπάστηκε κατά 5 νίκες από την 4η θέση και με 11 αγωνιστικές να απομένουν, το ερώτημα είναι πόσο σύντομα θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο στην Α2.

«Θεωρώ ότι όλη η παρουσία μας (σ.σ. στη Β’ Εθνική) δεν μας ταιριάζει, ότι αξίζουμε το κάτι παραπάνω, γι’ αυτό και πιστεύω ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουμε την άνοδο» λέει ο Γιάννης Τζήμας στο Infobasket. «Αυτή τη στιγμή προέχει να τελειώσει το πρωτάθλημα γιατί μένουν ακόμα 11 αγωνιστικές, να είμαστε σοβαροί, η διοίκηση να είναι κοντά στους παίκτες, να βοηθήσουν οι φορείς και αν μπορέσει η διοίκηση να είναι συνεπής απέναντι στους παίκτες, τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για την επόμενη χρονιά για κάτι καλό. Αν όχι θα πάμε σπιτάκι μας γιατί το μπασκετάκι είναι δύσκολο, η Ελλάδα γενικότερα είναι δύσκολη και πρέπει ο καθένας να βρει τρόπους να επιβιώσει» συνεχίζει ο Θεσσαλός προπονητής, που έχει βαρεθεί να… γκρινιάζει για το παγωμένο κλειστό όπου προπονείται η ομάδα του.

«Γυρίσαμε όλη τη Θεσσαλία για να βρούμε θέρμανση και να κάνουμε προπόνηση. Σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) ήρθαμε αυθημερόν. Προσπαθούμε να περιορίσουμε έξοδα γιατί θέλουμε να είμαστε συνεπείς» λέει ο Γιάννης Τζήμας, που μίλησε ακόμα για την εύκολη νίκη της περασμένης Κυριακής επί του Αιγάλεω:

«Είχαμε υπομονή, τροφοδοτήσαμε τον Χαρισμίδη κοντά στη ρακέτα όπου και είχαμε υπεροχή, ήταν δεδομένο ότι σε κάποια φάση θα βάζαμε και δύο-τρία μακρινά σουτ για να ανοίξει η ψαλίδα του σκορ. Νομίζω ότι σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κινδυνέψαμε να χάσουμε τη νίκη. Είναι ένα παιχνίδι, που ειλικρινά το λέω, απλά θέλαμε να κερδίσουμε, γιατί όταν παίζει χωρίς δύο βασικούς (σ.σ. Τσούτσο, Λεπενιώτη) και με τον Κακλαμάνο να είναι στην Αθήνα όλη την εβδομάδα λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος και φοβάσαι γι’ αυτό γιατί ρισκάρεις με τον τραυματισμό, αυτό που θες μετά από τρεις δύσκολους νικηφόρους αγώνες είναι να συνεχίσεις με νίκη.

Για εμάς κάθε εκτός έδρας ματς που περνάει με νίκη σημαίνει ότι πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην άνοδο. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει πιο εύκολα, αλλά ποτέ δεν με ενδιέφεραν οι διαφορές αλλά αυτό που με νοιάζει είναι να βγάζουμε στο γήπεδο ποιότητα. Νομίζω ότι παίζουμε καλό μπάσκετ με βάση την κατηγορία και το στυλ της, με θεαματικές φάσεις, ποσταρίσματα, με τρανζίσιον γκέιμ».