Τζήμας: «Η ένσταση είναι ανυπόστατη»

Η συζήτηση για το αν μετρά ή όχι του Τριανταφύλλου συνεχίζεται με τον Γιάννη Τζήμα να τονίζει πως η ένσταση της Νέας Κηφισιά είναι ανυπόστατη…

«Αυτά δεν μπορούν να συμβούν και για αυτό τον λόγο οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι δεν ήξεραν από πού άλλου να πιαστούν για να δικαιολογήσουν την ήττα, άρχισαν τις ιστορίες με το χρονόμετρο και το τελευταίο καλάθι. Η ένσταση είναι ανυπόστατη δεν στοιχειοθετείται και νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου να κλείσει το θέμα» .

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Τρικάλων Νίκος Χλωρός ανέφερε για το θέμα:  «Δεν υπάρχει τύχη με την ένσταση της Κηφισιάς, αλλά έχουμε και εμείς τα όπλα στη φαρέτρα μας, έχουμε κι άλλα στοιχεία, τα οποία θα στηρίξουμε ότι και αν συμβεί. Πιστεύω θα αργήσει η απόφαση. Αφού να φανταστείτε ότι τώρα αποφάσισαν πως εκείνο το καλάθι που είχαμε βάλει στο Λαγκαδά, είχε προηγηθεί βήματα. Πιστεύω ότι αυτά αργούν να ξεκαθαρίσουν, αλλά την άλλη εβδομάδα κάτι θα κινηθεί».

Οσον αναφορά την άποψή του για το καλάθι του Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος του συλλόγου δήλωσε: « Όταν ο διαιτητής δεν έχει άποψη, πράγμα που εδώ δεν έπρεπε να συμβεί γιατί ήταν τρεις διαιτητές. Τα χρονόμετρα έπρεπε να τα δουν, τα δευτερόλεπτα έπεφταν, άρα έπρεπε να τα βλέπουν όλα. Όταν λέει ο κανονισμός δεν υπάρχει άποψη των διαιτητών, τότε οι διαιτητές ρωτούν να μάθουν τη γνώμη του χρονομέτρη, που μετέχει σαν κριτής του αγώνα. Ρωτούν τη γνώμη του κομισάριου, αν υπάρχει ικανοποιητικός εξοπλισμός, που μπορούν να δουν σε επανάληψη ένα βίντεο, όπως είχαμε εμείς την τύχη τώρα να δούμε την τηλεόραση. Συμβουλεύονται όλα αυτά τα πράγματα, αλλά στο τέλος ο ίδιος ο πρώτος διαιτητής, λέει ο κανονισμός, είναι αυτός που θα πάρει την οριστική και αμετάκλητη απόφαση, αν ένα καλάθι είναι εμπρόθεσμο ή εκπρόθεσμο. Οι διαδικασίες λοιπόν που εφαρμόστηκαν σε μας ήταν οι εξής: όταν χτύπησε η κόρνα, η μπάλα είχε ξεκολλήσει από τα χέρια του Τριανταφύλλου, βρισκόταν ήδη προς το καλάθι, ήταν στον αέρα και χτύπησε η κόρνα. Επομένως το καλάθι αφού είχε αίσια κατάληξη μετράει. Ενώ το μέτρησαν οι δύο διαιτητές ταυτόχρονα με το σφύριγμα της κόρνας, ο πρώτος διαιτητής φάνηκε ότι δεν έχει άποψη, δεν ξέρω γιατί. Εγώ πιστεύω , αν έγινε κάτι που εκείνος δεν το είδε τη στιγμή εκείνη, δεν αντέδρασε τη στιγμή εκείνη, ή κάτι άλλο συνέβη. Πιστεύω ότι ένας τέτοιος έμπειρος διαιτητής που έχει παίξει 19 αγώνες στους 22 στην Α1’ είναι έμπειρος. Είναι ικανότατος να αντιληφθεί τι έκανε. Εν πάσει περιπτώσει έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Εφόσον δεν είχε άποψη, άκουσε τους άλλους. Πήγε γύρω γύρω και έπρεπε να πάρει την απόφαση, αυτός και μόνο αυτός, αν μετράει ή δε μετράει. Το ξεκαθαρίζει άλλωστε και ο κανονισμός. Οι αντίπαλοι μας όμως της Κηφισιάς δεν έκαναν ένσταση για το αν μετράει το καλάθι. Το χρονόμετρο λίγο πιο πριν είχε δείξει 3,7’’ και όταν την ακούμπησε την μπάλα ο Γκιουλέκας έδειξε 3,1’’. Εκεί πιθανόν να χάθηκαν μερικά κλάσματα, ή από το πάτημα του χειριστή, ή επειδή κόλλησε το μηχάνημα . Όμως δεν μπορεί οι διαιτητές να γυρίσουν πίσω και να διορθώσουν. Αν θέλετε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, έπρεπε ο κομισάριος να σταματήσει στα 3,7’’ και να πει είναι 3,1’’, άρα να παίξουμε μερικά κλάσματα δευτερολέπτου. Δεν το έκανε εκείνη τη στιγμή».