Τουλούμης: «Στόχος να παράγουμε αθλητές»

Σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως είναι αυτό του 2ου ομίλου Βορρά της Γ’ εθνικής ο Ιωνικός Ιωνίας έχει ξεκινήσει ιδανικά μετρώντας τρεις νίκες και μία ήττα. Η ομάδα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια έχει ως στόχο την παραγωγή νέων αθλητών συνεχίζει με την ίδια συνταγή. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Τουλούμης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, το δύσκολο ματς που έρχεται με τους Τιτάνες Δράμας αλλά και για την αντρική ομάδα που αποτελεί διαφήμιση των… υποδομών.

Αναλυτικά:

Για την πολύ καλή πορεία του Ιωνικού Ιωνίας στο φετινό πρωτάθλημα:

«Κάναμε μία ανανέωση φέτος στο ρόστερ μας βάζοντας νέα παιδιά που είναι της περιοχής. Τόσο στην προετοιμασία το καλοκαίρι όσο και στις προπονήσεις δουλεύουμε πολύ σκληρά. Κάναμε πολλά φιλικά και κόντρα σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών δείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε καλά οπότε καταλάβαμε τις δυνατότητες μας».

Για τους στόχους της ομάδας φέτος:

«Θέλουμε να κερδίζουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε. Ειδικά στο γήπεδο μας που έρχονται πολύ φίλαθλοι να μας παρακολουθήσουν θέλουμε να κερδίζουμε ώστε να φεύγουν ευχαριστημένοι. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσουμε, όμως η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός. Φυσικά δεν θα πούμε όχι αν βρεθούμε στις πρώτες θέσεις, καθώς πλέον με τη Β’ εθνική που γίνεται σε δύο ομίλους η ομάδα μπορεί να αντεπεξέλθει σε πιο μικρά ταξίδια. Για εμένα τα φαβορί είναι η Κομοτηνή που είναι ιστορική και μπασκετική ομάδα αλλά και ο Ορφέας Νέου Σκοπού που είναι καλύτερα οικονομικά. Εμείς, ο Μαντουλίδης και οι Μαχητές Πεύκων θα δούμε αν μπορέσουμε να μπούμε σφήνα.

Γενικά εμείς θα ευχαριστηθούμε περισσότερο αν παίξουμε καλό μπάσκετ και ακούμε τον κόσμο μας να λέει καλά λόγια γι’ αυτό που βλέπει».

Για το παιχνίδι με τους Τιτάνες Δράμας:

«Σίγουρα πρόκειται για δύσκολο παιχνίδι. Οι Τιτάνες διαθέτουν εμπειρία, δυνατή έδρα και βασίζονται στο πάθος και την ενέργεια που παίρνουν από το κόσμο τους. Για να πάρεις αποτέλεσμα στη Δράμα πρέπει να βγάλεις την ίδια ενέργεια και πάθος. Είναι από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος».

Για τις υποδομές της ομάδας:

«Ο Ιωνικός έχει περίπου 250 παιδιά κι αυτό δεν είναι φετινό αλλά κάθε χρόνο. Η ομάδα προσφέρει ένα γήπεδο με θέρμανση, με πολλές ώρες προπόνησης και καλούς προπονητές από τα ΤΕΦΑΑ. Κάθε γονιός της περιοχής στέλνει το παιδί του στον Ιωνικό γιατί υπάρχει μία υγιής κατάσταση.

Στόχος είναι συνεχώς να παράγουμε αθλητές και κάθε χρόνο να προωθούνται παίκτες στην πρώτη ομάδα. Θέλουμε σε βάθος χρόνου να μην γίνεται καμία μεταγραφή. Εν μέρει το έχουμε πετύχει γιατί ήδη οι 8 από τους 14 παίκτες του ρόστερ είναι παιδιά της Ιωνίας. Αυτό από μόνο του είναι η καλύτερη διαφήμιση για τη δουλειά που γίνεται στις υποδομές».