Τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank»: «Εχουμε πιθανότητες»

Η Βουλγαρία κατάφερε να παρουσιαστεί ιδιαίτερα ανταγωνιστική απέναντι στην Ιταλία των NBAer παραμένοντας καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα κοντά στο σκορ, ενώ υπήρξαν φορές που κατάφερε να πάρει και τα ηνία. Ο τεχνικός της εθνικής, Ρόζεν Μπαρκόφσκι στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι μίλησε για την απόδοση της ομάδας του στο ματς με τους «ατζούρι».

«Είμαι σχετικά ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας μου. Το σκορ δεν έχει σημασία στα φιλικά, αν και ήθελα να κερδίσουμε την Ιταλία, η οποία είναι πάντα μια σκληρή αντίπαλος. Εχουμε ακόμη να δουλέψουμε λεπτομέρειες πάνω σε άμυνα και επίθεση. Στο σημερινό μας χάσαμε στο 3ο δεκάλεπτο και στις αρχές του 4ου την συγκέντρωσή μας και την ομαδικότητά μας. Επίσης κουραστήκαμε λίγο, ενώ ήμασταν άστοχοι από την περιφέρεια, από  όπου συνήθως έχουμε καλά ποσοστά. Κάναμε και πολλά λάθη, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο σε αυτό το επίπεδο», ανέφερε ο Βούλγαρος τεχνικός και συνέχισε χρήζοντας τα φαβορί του τέταρτου ομίλου: « Η Σλοβενία και Ρωσία είναι τα φαβορί για την πρόκριση. Από κει και πέρα, θεωρώ ότι τρεις ομάδες θα παλέψουν για την 3η θέση, Η Γεωργία, τη Ουγγαρία ανάμεσα σε αυτές και εμείς. Αν παίξουμε στο επίπεδο που μπορούμε και σταθούμε λίγο τυχεροί θα έχουμε πιθανότητες»

Οσον αφορά την  αναμέτρηση με την Εθνική Ελλάδος, τόνισε: «Αύριο παίζουμε με την Ελλάδα μια εξαιρετική ομάδα. Εχει κάνει πολύ καλή δουλειά στα φιλικά, όμως, εμείς θα παλέψουμε για να παραμείνουμε κοντά στο σκορ».