Τουρνουά “Ακρόπολις”: Έδειξε ότι μπορεί και χωρίς τον Γιάννη…

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί το βασικότερο γρανάζι της εθνικής μας ομάδας. Τι μπορεί να γίνει όμως δίχως αυτόν στο παρκέ; Την απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, το έδωσαν οι διεθνείς μας, που έδειξαν ότι η Εθνική μας ομάδα μπορεί να παίρνει θετικά αποτελέσματα και δίχως την παρουσία του Γιάννη. Η επιλογή του Δημήτρη Ιτούδη ν’ αφήσει εκτός 12αδας τομ άσο των Μπακς φάνηκε να επηρεάζει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που ζορίστηκε κόντρα στη Γεωργία, αλλά στο τέλος… χαμογέλασε (80-68).

Ενα αποτέλεσμα που φέρει φαρδιά, πλατιά την υπογραφή των Λούντζη, Σλούκα, Ντόρσεϊ και Κώστα Αντετοκουνμπο, οι οποίοι κι έδωσαν την ώθηση που χρειαζόταν η Εθνική μας για να βρει το δρόμο προς τη νίκη. Μέχρι βέβαια ν’ αναλάβουν οι συγκεκριμένοι παίκτες δράση, η Γεωργία αποκάλυπτε κάποιες τρανταχτές αδυναμίες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου ξεδίπλωναν τις αρετές τους στο παρκέ του ΟΑΚΑ κι είχαν βάλει αρκετά και δυσεπίλυτα προβλήματα στην ελληνική άμυνα.

Παίζοντας δυνατά κατάφερε να ξεφύγει με +7 (29-22) και παρά την αντίδραση της Ελλάδας (29-28, 30-30), έκλεισε το πρώτο μισό με 37-34. Με το Λούντζη ν’ αναλαμβάνει δράση στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Ελλάδα βρέθηκε στο +11 (42-53) και με “όπλο” την άμυνα, το αντιπροσωπευτικόμας συγκρότημα έβαλε στα… σκοινιά τους Γεωργιανούς. Ο Σλούκας έδειξε να πατάει καλά στο παρκέ, “φορτώνοντας” το καλάθι της Γεωργίας και ανεβάζοντας το δείκτη στο +16 (58-74). Η νίκη ήταν πλέον στα ελληνικά χέρια, παρά τι; προσπάθειες της Γεωργίας ν’ αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης, που ολοκληρώθηκε με το ταμπλό να γράφει 80-67 για την Ελλάδα.

Διαιτητές: Θεονάς, Ζακεστίδης, Τηγάνης

Δεκάλεπτα: 21-16, 37-34, 47-56, 67-80

Ελλάδα (Ιτούδης): Ντόρσεϊ 10 (2), Λούντζης 8 (2), Λαρεντζάκης 6, Αγραβάνης 1, Καλάθης 5, Σλούκας 21 (1), Καλαϊτζάκης, Παπανικολάου 3 (1), Παπαπέτρου 6, Γόντικας 4, Αντετοκούνμπο 10, Κασελάκης 4, Αντετοκούνμπο Θ. 3 (1)