Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τη Νέα Κηφισιά για… αιφνιδιασμό. Αν και νεοφώτιστη, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έδειξε από την περίοδο της προετοιμασίας (με μεταγραφές όπως αυτές του Θοδωρή Σιούτη, του Βαγγέλη Παπαδόπουλου και του Φίλιππου Χόμπσον) ότι δεν έχει σκοπό να περάσει απαρατήρητη στη Β’ Εθνική. Στις πρώτες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος απλά το πιστοποιεί, κάνοντας παράλληλα και ένα ρεκόρ, πρωτόγνωρο για την κατηγορία…

«Δεν περιμέναμε να φτιάξει η ομάδα τόσο γρήγορα. Φαίνεται όμως ότι έχει… δέσει το γλυκό. Πάντα υπάρχουν βέβαια περιθώρια βελτίωσης και για να ανέβεις χρειάζονται 23 με 24 νίκες» εξηγεί ο Φίλιππος Χόμπσον, ο οποίος έχει αλλάξει ρόλο φέτος στη Νέα Κηφισιά. Από πρωταγωνιστής, έχει γίνει ρολίστας, αυτό όμως ουδόλως τον ενοχλεί. «Εχω κάνει λίγο πίσω και έχω βάλει την ομάδα πάνω από το εγώ. Δεν παίρνω πολλές προσπάθειες, όπως στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν με πειράζει. Το θέμα είναι να γελάμε κάθε Κυριακή» συμπληρώνει ο 36χρονος φόργουορντ.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, από τη μεριά του, πρέπει να… χαμογελάει συχνά εδώ και εβδομάδες, αφού βλέπει την ομάδα του να κάνει κάτι που καμία νεοφώτιστη δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν. Τι είναι αυτό; Η Νέα Κηφισιά έγινε την περασμένη Κυριακή η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και ξεκίνησε τη σεζόν με 6 νίκες σε ισάριθμα ματς! «Από την αρχή είχαμε πρωταγωνιστικό στόχο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι περιμέναμε να ξεκινήσουμε και με 6-0. Το καλό είναι ότι τα παιδιά είναι συνειδητοποιημένα και η διοίκηση είναι κοντά μας. Η δυσκολία της κατηγορίας είναι μεγάλη όμως, ξέρουμε ότι δεν έχουμε κάνει κάτι μεγάλο, κάτι σημαντικό. Τα πράγματα όμως εξαρτώνται από εμάς» τονίζει ο προπονητής της Νέας Κηφισιάς.

Οι καλύτερες εκκινήσεις σε 6 αγωνιστικές

Η Νέα Κηφισιά έγινε η 9η ομάδα που ξεκίνησε μία σεζόν στη Β’ Εθνική με 6-0. Απέχει πολύ βέβαια από το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της κατηγορίας, το οποίο σημείωσε η Ξάνθη την περίοδο 2002-03 (12-0). Αναλυτικά, οι ομάδες που ξεκίνησαν ένα πρωτάθλημα με 6 στα 6 είναι οι εξής:

2010-11 Νέα Κηφισιά
2008-09 Κομοτηνή
2004-05 ICBS
2002-03 Ξάνθη
1999-00 Πανελλήνιος
1999-00 ICBS
1998-99 Αλιμος
1991-92 Ηράκλειο
1991-92 Μίλωνας