Το pick ‘n roll θα διδάξει ο Γ. Σφαιρόπουλος στο σεμινάριο του ΣΕΠΚ

Είναι μία τακτική που… φοριέται πολύ τελευταία. Το pick ‘n roll αποτελεί το “βούτυρο στο ψωμί” πολλών ομάδων, τόσο στον επιθετικό τομέα, όσο και στον αμυντικό. Κι αυτή η τακτική θα είναι και το αντικείμενο που θα διδάξει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο διεθνές σεμινάριο του ΣΕΠΚ “Αθήνα 2011”. Για το συγκεκριμένο θέμα, λοιπόν, άνοιξε μερικά απ’ τα χαρτιά του μιλώντας στο site του συνδέσμου.

“Καταρχήν είναι μία πολύ ευχάριστη εμπειρία αυτή του να μοιράζουμε κάποιες ιδέες και σκέψεις για το άθλημα που όλοι αγαπάμε, με τους συναδέλφους του χώρου. Είναι πολύ σημαντικό ότι στο σεμινάριο αυτό θα διδάξουν νέοι Έλληνες προπονητές και γυμναστές, αλλά με τη συνδρομή του κ. Ρενέσες που είναι ένας καταξιωμένος προπονητής στον ευρωπαϊκό χώρο. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα οι νέοι προπονητές να μεταφέρουμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας στους συναδέλφους μας. Αυτές που πήραμε από τους μεγαλύτερους προπονητές που είναι και οι δάσκαλοί μας.

Όσον αφορά το δικό μου αντικείμενο, θα προσπαθήσω να μεταφέρω την εμπειρία όλων αυτών των ετών σε σχέση με το pick n’ roll. Μιας κατάστασης που τα τελευταία χρόνια βιώνουμε σε σημαντικό βαθμό σε θέματα τακτικής, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Η συνεργασία που ξεκινάει από το pick n’ roll είναι το αντικείμενο των ομιλιών και εύχομαι κάποιες απόψεις, ιδέες και σκέψεις ίσως δώσουν κάποια στοιχεία στους συναδέλφους που κι αυτοί με τη σειρά τους βιώνουν τα ίδια στις ομάδες τους”.

Για την πορεία του Κολοσσού, απ’ όπου αποχώρησε μετά από μία άκρως επιτυχημένη τριετία: “Όσον αφορά την πορεία του Κολοσσού, τα τελευταία χρόνια κάναμε όλοι μαζί μία μεγάλη προσπάθεια. Και το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια καταξιωμένη ομάδα στο χώρο του νεοελληνικού μπάσκετ. Δουλέψαμε με κέφι, μεράκι και μέθοδο. Αλλάξαμε πολλά πράγματα στη νοοτροπία μας, στο σχεδιασμό και στη βελτίωση των συνθηκών, ώστε να μπορέσει να ευοδώσει η προσπάθεια παικτών, προπονητών και διοίκησης.
Όλοι εμείς που δουλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια στον Κολοσσό, αισθανόμαστε περήφανοι για την προσπάθεια αυτή και νομίζω ότι πραγματικά ήταν μία από τις πιο αξιόλογες πορείες για ομάδα της περιφέρειας. Σχετικά με το μέλλον της ομάδας, θεωρώ ότι έχουν μπει οι βάσεις για να συνεχιστεί αντίστοιχη πορεία που θα διατηρήσει την ομάδα της Ρόδου στα επίπεδα των τελευταίων ετών”.

Κλείνοντας, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε: “Η κατάσταση στο χώρο της Α1 και γενικότερα στο μπάσκετ, είναι σίγουρα πιο δύσκολη και πιο περιορισμένη από τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει όμως εμείς οι προπονητές να δουλέψουμε με τον ίδιο ζήλο, με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι, ώστε να παράγουμε νέες γενιές παικτών, αλλά και ισχυρές ομάδες, προκειμένου μόλις οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, να υπάρχουν έτοιμες ομάδες για υψηλότερα βήματα.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης όλα αυτά τα χρόνια δείχνει την αγάπη του και την αφοσίωσή του στο άθλημά μας. Εμείς όλοι οι Έλληνες προπονητές πρέπει να βοηθήσουμε ο καθένας από την πλευρά του, ώστε να διατηρήσουμε το επίπεδο του κλάδου μας σε ένα από τα υψηλότερα πανευρωπαϊκά”.