Το review της αγωνιστικής (Α2)

Η νέα χρονιά μας υποδέχτηκε με εκπλήξεις καθώς η 13η αγωνιστική περιελάμβανε πολλές ανατροπές. Δόξα και Πέραμα έκαναν τη διαφορά, αλλά και η άνετη νίκη της Κηφισιάς απέναντι σε μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ, εντυπωσίασε.

Ο Αρκαδικός ανεβαίνει κάθε βδομάδα, ο Αμύντας έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά ο κερδισμένος της αγωνιστικής είναι ο Απόλλων.

MVP της αγωνιστικής:  Καθοριστικές παρουσίες για την ομάδα τους έκαναν τόσο ο Χρήστος Πετροδημόπουλος, όσο και ο Σπύρος Κέκελης, αλλά ο Νικος Πέττας θα κάνει καιρό να ξεχάσει αυτή την εμφάνιση.  Εκτός των 21 πόντων που σημείωσε, οι 19 των οποίων στο δεύτερο ημίχρονο  (6/6 β., 0/5 διπ.,5/8 τρίποντα σε 40 λεπτά συμμετοχής) έχοντας και 4 ασίστ και 1 ριμπάουντ, ήταν εκείνος που έκοψε τη… χαρά της ΑΕΚ όταν εκείνη προσπάθησε να πλησιάσει (32-30) πετυχαίνοντας τρία τρίποντα δίνοντας ξανά σημαντική ανάσα στη Δόξα.

Το ματς της αγωνιστικής: Όταν μία αγωνιστική περιλαμβάνει δύο παιχνίδια όπως αυτά της Λευκάδας και του Περάματος είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις. Και οι δύο σταμάτησαν ένα σερί εννέα και οχτώ νικών βάζοντας «στοπ» στη φόρα της ΑΕΚ και του Πανελευσινιακού. Προσπαθώντας να βρούμε ένα στοιχείο που να κάνει ένα από τα δύο παιχνίδια να ξεχωρίσουν  βρίσκουμε ότι το Πέραμα γύρισε μια διαφορά 15 πόντων, σε αντίθεση με τη Δόξα που είχε συνέχεια τον έλεγχο, και έτσι αυτό το γεγονός δίνει ένα πόντο παραπάνω στη σπουδαία νίκη της ομάδας του Ντίνου Καλαμπάκου.

Το καλάθι της αγωνιστικής:  Ηταν η σειρά του Σπύρου Κέκελη να βγάλει ασπροπρόσωπο τον Ερμή. Ο γκαρντ του Λαγκαδά ήταν αυτός που λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε πέτυχε ένα καθοριστικό καλάθι «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Το σερί της αγωνιστικής: Η Κηφισιά άφησε 10 ολόκληρα λεπτά τον ΟΦΗ χωρίς καλάθι, έκανε σερί 18-0 παίρνοντας διαφορά ασφαλείας, η οποία και τελικά της έδωσε τη νίκη… βάλσαμο.

Τα παράπονα της αγωνιστικής: Οι Ικαροι Σερρών εξέφρασαν για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν παράπονα για τη διαιτησία (Παντελίδης-Κοτσιμπός-Παγώνης) χαρακτηρίζοντας την «κακή».  Χαρακτηριστικά αναφέρουν τα φάουλ που χρεώθηκαν από πολύ νωρίς, οι Συμεωνίδης, Γρίψιος και Μαργαρίτης αλλά και την τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Στάθης Καμαράκης επειδή μιλούσε στους παίκτες του. Μάλιστα, κατέθεσαν ένσταση καθώς θεωρούν πως το καλάθι του Κέκελη είναι εκπρόθεσμο.

Η ερώτημα της αγωνιστικής: Ποιος διαιτητής είπε «Σε έβγαλα γιατί ήσουν ο χειρότερος της ομάδας σου»;

Το παρασκήνιο της αγωνιστικής: Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Γι’ αυτό και ορισμένα πρόσωπα ήταν αρκετά σκυθρωπά.

Το Limit up της αγωνιστικής: Λατρεύουμε να βλέπουμε γεμάτα γήπεδα, είναι κάτι που δεν θα βαρεθούμε να το λέμε. Το κλειστό της Λευκάδας το περασμένο Σάββατο αποδείχτηκε μικρό καθώς κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα. 1100 άτομα έδωσαν το «παρών» (250 ήταν φίλαθλοι της ΑΕΚ) δείχνοντας πως η Λευκάδα αγαπάει το μπάσκετ.