Το review της αγωνιστικής (Α2)

Για ακόμα ένα Σάββατο η Α2 απέδειξε ότι έχει το καλύτερο πρωτάθλημα, αναταγωνισμός, δυναμικότητα, ντέρμπι! Αν έλειπαν και τα… φαινόμενα των διαιτητών τότε όλα θα ήταν υπέροχα. Αλλα είπαμε, οι ρέφερι θέλουν να κλέψουν την παράσταση (ή μάλλον αυτοί που δίνουν οδηγίες;).

Ο MVP της αγωνιστικής:  

Οι Γιάννης Κυριακόπουλος, Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης και Ντάρελ Λιούις είναι αυτοί που πραγματοποίησαν ξεχωριστές εμφανίσεις. Αλλά ο Βαγέλης Μαργαριτης με 19 πόντους και 8 στα 8 δίποντα απέναντι σε ένα αφοπλιστικό Λαύριο δίκαια κατακτά τον τίτλο.

Η νίκη της αγωνιστικής:  

Εκαναν το χειρότερο τους παιχνίδι εδώ και έξι αγωνιστικές αλλά και πάλι πήραν τους δύο βαθμούς. Οι Ικαροι Σέρρών για 35 λεπτά δεν κατάφεραν να έχουν την παρουσία που θα επιθυμούσαν. Αλλά και πάλι βρήκαν τη δύναμη, ε, βοήθησε και λίγο η έδρα, καταφέρνοντας τελικά να πάρουν τη νίκη απέναντι σε ένα πολύ καλύτερο Λαύριο.

Οι… ήρωες της τελευταίας στιγμής:

Το τρίποντο του Αλέξη Φαλέκα 47’’ πριν από το τέλος ήταν αυτό που έδωσε τελικά το «διπλό» στην ΑΕΚ, ενώ ο Νίκος Αργυρόπουλος 3’’ πριν το φινάλε ήταν εκείνος που με ατομική προσπάθεια χάρισε στους «μελανόλευκους» την έκτη σερί νίκη.

Οι… αφανείς ήρωες:

Όταν η ομάδα τους τους χρειαζόταν εκείνοι δήλωσαν «παρών» επειθετικά όπως ο Σταύρος Τουντζιαράκης, αλλά και αμυντικά όπως ο  Χάρης Βοϊβατόπουλος από τους Ικάρους.

Ο… άτυχοι της αγωνιστικής:

Αυτήν την αγωνιστικοί αρκετοί ήταν οι… άτυχοι! Ο Γιάννης Ροδοστόγλου αν και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του ήταν εκείνος που αστόχησε στην πρώτη από τις δύο βολές χάνοντας έτσι τη δυνατότητα να στείλει το ματς στην παράταση,ενώ και ο Θανάσης Στραγανιώτης απέτυχε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του αφού το τρίποντο που επιχείρησε στην εκπνοή του χρόνου από την κορυφή της ρακέτας δεν βρήκε το στόχο. Τέλος, και ο Βασίλης Κούνας δεν μπόρεσε να στείλει το ματς του Λαυρίου στην παράταση αφού το τρίποντο του βρήκε σίδερο.

Η εμφάνιση της αγωνιστικής:

Η παρουσία του Αμύντα μέσα στην Περιβόλα ήταν πραγματικά εκπληκτική. Οι παίκτες του Αλέξη Ζαβού τα… έβαλαν με τους δυνατούς (που αυτό πολλαπλασιάζεται όταν αγωνίζονται στην Πάτρα) κάνοντας όλους τους πατρινούς να καρδιοχτυπήσουν. Οσοι δεν είχαν την τύχη να το δουν το ματς ή έστω να το ακούσουν από το ραδιόφωνο πραγματικά έχασαν…

Κλέβουν την παράσταση:

Όπως φαίνεται οι «γκρι» επιβεβαιώνουν τη φήμη που τους θέλουν εκείνους να είναι οι πρωταγωνιστές. Πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι τρεις ομάδες έχουν παράπονα από τους ρέφερι; Κηφισιά, Πανερυθραϊκός και Ερμής Λαγκαδά έχουν να λένε, αλλά ιδιαίτερα οι δύο πρώτες ομάδες μάλλον θα… καραφλιάσουν από αυτά που είδαν αλλά και άκουσαν!  Συγκεκριμένα από το 39’ και μετά και στα δύο ματς θέλουν λίγη προσοχή…

Το ποδαρικό της αγωνιστικής:

Ο Κρις Μπρέισι έπειτα από έξι εβδομάδες πάτησε παρκέ… αν και ανέτοιμος!

Η στατιστική της αγωνιστικής:

Ο Γιάννης Κυριακόπουλος με  τους 23 πόντους (2/3β., 3/4δ., 5/5τρ.) και το 1.159 που έβγαλε στο tendex ξεπερνώντας αυτό του Σάββα Ηλιάδη, ο οποίος την περασμένη αγωνιστικής είχε 1.104.

Η απορία της αγωνιστικής:

Με μία στις έξι νίκες. Ποιος θα αναλάβει το δύσκολο έργο του Πιερικού Αρχέλαου;

Το κουίζ της αγωνιστικής:

Ποια είναι η επόμενη ομάδα, της οποίας αναλόγως  τα αποτελέσματα, θα υπάρξουν εξελίξεις;