Το review της αγωνιστικής (Β’ Εθνική)

Αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι τα γεγονότα που αξίζει να συγκρατήσουμε από τη 5η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, όπως τουλάχιστον τα είδαμε στο Infobasket…

Το ματς της αγωνιστικής:

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εβδομάδες, αυτή τη φορά η απόφαση πάρθηκε ύστερα από πολλή σκέψη… Σε μία αγωνιστική με τρία παιχνίδια να κρίνονται στο σουτ, πάντως, επιλέξαμε μία ανατροπή. Αυτή που έκανε ο Αίας Ευόσμου για να φτάσει στην πρώτη νίκη του, αφού κατάφερε μέσα σε ένα δεκάλεπτο το εις βάρος του μείον 9 να το κάνει συν 8 και να νικήσει την Αγία Παρασκευή.

Ο MVP της αγωνιστικής:

Ένα από τα παιχνίδια που κρίθηκαν στον πόντο ήταν αυτό του Αιγάλεω. Εκεί λοιπόν, αυτός που «μίλησε» στο τέλος ήταν ο Παναγιώτης Σημαιόπουλος, αφενός με το νικητήριο λέι-απ στα 12’’ και αφετέρου με τις βολές που «σφράγισαν» τη νίκη λίγο αργότερα. Ο πόιντ γκαρντ του «Σίτι» έβαλε συνολικά 16 πόντους, στην καλύτερή του φετινή εμφάνιση.

Το σουτ της αγωνιστικής:

Το σημείωσε ο Γιάννης Καραλής 3,7’’ πριν από τη λήξη του αγώνα στα εκπαιδευτήρια του Δούκα και έμελλε να είναι το νικητήριο για το Ηράκλειο, το οποίο απέδρασε με το διπλό από μία έδρα όπου πάρα πολλοί θα στραβοπατήσουν φέτος… Επίσης, ήταν το δεύτερο νικητήριο σουτ της σεζόν έπειτα από αυτό που πέτυχε ο Σάκης Κουτίνας την 3η αγωνιστική.

Ο «μοιραίος» της αγωνιστικής:

Ο Θανάσης Αντετοκούμπο ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του και ίσως ο κύριος λόγος που ο Φιλαθλητικός διεκδικούσε τη νίκη μέχρι τέλους στη Ρόδο. Ηταν όμως και αυτός που έχασε το κρισιμότερο σουτ του αγώνα, υπό καλές προϋποθέσεις, λίγο πριν από τη λήξη, μη καταφέρνοντας να στείλει το ματς στην παράταση…

Ο σκόρερ της αγωνιστικής:

Ο Τάσος Τραϊανός έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ηρακλή και «με το καλημέρα» έβαλε 32 πόντους. Ότι και να κάνει πάντως δεν μοιάζει να είναι αρκετό για τον «γηραιό», που χρειάζεται κι άλλη ενίσχυση προκειμένου να παρουσιάζεται ανταγωνιστικός απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες της Β’ Εθνικής.

Οι «πρεμιέρες» της αγωνιστικής:

Η μία (πρεμιέρα) ήταν του Τραϊανού, που έκανε μάλιστα αισθητή την παρουσία του στο Ιβανώφειο. Ο δεύτερος δεν φάνηκε ιδιαίτερα αλλά αναμένεται να βοηθήσει μακροπρόθεσμα τη Νήαρ Ηστ μέσα στη ρακέτα. Ο λόγος για τον Ανδρέα Ψαρρόπουλο.

Το στατιστικό της αγωνιστικής:

Ο Χρήστος Ζαρογιάννης σημείωσε πάνω από 20 πόντους σε έναν αγώνα στη Β’ Εθνική για 65η φορά στην καριέρα του!

Το κουίζ της αγωνιστικής:

Σε ποιο γήπεδο της βόρειας Ελλάδας θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή η επόμενη ένσταση για αντικανονική συμμετοχή αθλητή-ών;