Το review της αγωνιστικής (Β’ Εθνική)

Αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι τα γεγονότα που αξίζει να συγκρατήσουμε από την 22η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, όπως τουλάχιστον τα είδαμε στο Infobasket…

Τα ματς της αγωνιστικής

Οι τέσσερις τελευταίες ομάδες της κατηγορίας αναμετρούνταν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και δικαίωσαν τον χαρακτηρισμό των ντέρμπι, αφού και οι δύο αγώνες κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο μεν Ηρακλής νίκησε τον Αίαντα Ευόσμου και πήρε προβάδισμα στη μάχη της παραμονής, το δε Αιγάλεω έκανε το διπλό στην Πολίχνη και ουσιαστικά σώθηκε.

Ο MVP και σκόρερ της αγωνιστικής

Χριστόδουλος Καράβολας
Ο φόργουορντ του Αιγάλεω έβαλε 31 πόντους κόντρα στην Αναγέννηση, σχεδόν τους μισούς της ομάδας του (66), ενώ έδωσε και την ασίστ που οδήγησε στο νικητήριο καλάθι. Αυτή ήταν η 3η φετινή «30άρα» και η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση του Καράβολα, μετά τους 37 πόντους που είχε σημειώσει στον αγώνα της 16ης αγωνιστικής με τον Δούκα.

Το σουτ της αγωνιστικής

Ο Χάρης Ατζαμόγλου έχει κάνει πολύ καλύτερες εμφανίσεις από την προχθεσινή στην Πολίχνη, ποτέ ξανά όμως δεν έχει σημειώσει πιο κρίσιμο καλάθι με τη φανέλα του Αιγάλεω. Το τρίποντο που 24χρονου γκαρντ 2’’ πριν από τη λήξη του αγώνα χάρισε στους «κυανόλευκους» την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη έπειτα από εκείνη που είχαν σημειώσει στη Ρόδο, στις 30 Απριλίου 2011.

Η πεντάδα της αγωνιστικής

1. Ατζαμόγλου (Αιγάλεω), 2. Αντετοκούμπο Θ. (Φιλαθλητικός), 3. Αντωνιάδης (Κόροιβος), 4. Καράβολας (Αιγάλεω), 5. Νεοφυτίδης (Ηρακλής).

Το στατιστικό της αγωνιστικής

Με το +16 επί του Διαγόρα, ο Αίολος έφτασε το +281 στο γκολ αβερέιτζ και χρειάζεται άλλους 61 πόντους διαφορά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος για να σπάσει το ρεκόρ (σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών) που έχει από πέρυσι η Νέα Κηφισιά με +341.

Ο… dunker της αγωνιστικής

Ο Θανάσης Αντετοκούμπο επέστρεψε ύστερα από καιρό στις καλές εμφανίσεις και ο Φιλαθλητικός τον χρειάστηκε κόντρα στη Νήαρ Ηστ. Το κοινό στο κλειστό του Ζωγράφου, δε, είχε… ανάγκη τα δυναμικά καρφώματά του σε ένα ματς γεμάτο λάθη και άστοχα σουτ.

Η «μεταμόρφωση» της αγωνιστικής

Επί 20 λεπτά ο Κόροιβος δεν έβαζε… γκολ με τίποτα κόντρα στον Δούκα. Η ομάδα της Αμαλιάδας πέτυχε 28 πόντους στα πρώτα 20 λεπτά, από εκεί και πέρα όμως πέτυχε 63 και έφτασε στην 9η εντός έδρας νίκη σε 11 αγώνες.

Η επίθεση της αγωνιστικής

Η Αγία Παρασκευή έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι στον αγώνα με το Στρατώνι. Στο πρώτο και στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Νίκου Χατζηπανηγύρη έβαλε συνολικά 58 πόντους και είχε για 4η φορά φέτος πάνω από 90 πόντους σε έναν αγώνα. Μόνο ο Φιλαθλητικός έχει περισσότερα παιχνίδια με τουλάχιστον 90 πόντους φέτος (6).

Ο… ψηλός της αγωνιστικής

Ο Ηρακλής ήταν πολύ κακός και αγχωμένος κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου, τη νίκη όμως που ήθελε την πήρε. Και εν πολλοίς την οφείλει στη διαφορά που έκανε κάτω από τα δύο καλάθια ο Λευτέρης Νεοφυτίδης. Ο ψηλότερος παίκτης του πρωταθλήματος (με ύψος 2.08μ.) έβαλε 16 από τους 23 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε μία ομάδα που είχε μόνο δύο παίκτες στα 2 (ή λίγο πάνω από τα) μέτρα και τον καλύτερο της ψηλό (Τοπούζη) να μην μπορεί καν να δηλωθεί στο φύλλο αγώνα…

Η απορία της αγωνιστικής

Αυτά τα λεφτά που έταξε (;) ο ΟΠΑΠ στις ομάδες της Β’ και της Γ’ Εθνικής τι απέγιναν;