Το review της αγωνιστικής (Β’ Εθνική)

Αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι τα γεγονότα που αξίζει να συγκρατήσουμε από την 29η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, όπως τουλάχιστον τα είδαμε στο Infobasket…

Το ματς της αγωνιστικής

Οσοι νομίζουν ότι η ανατροπή του Ολυμπιακού ήταν η μεγαλύτερη που έγινε την περασμένη Κυριακή, μάλλον δεν έχουν μάθει τι συνέβη στην Αμαλιάδα! Εκεί, ο Κόροιβος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 21 πόντους διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, 1’45’’ πριν από τη λήξη ήταν στο μείον 9, στο τέλος όμως βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον Φιλαθλητικό 68-67 και να αναρριχηθεί στην 5η θέση της βαθμολογίας, «πιάνοντας» το Ηράκλειο.

Ο MVP της αγωνιστικής

Αντώνης Γκοντόπουλος
Πέρα από τους 24 πόντους και τα 5 τρίποντα που έβαλε, ο 31χρονος γκαρντ ήταν αυτός που σημείωσε το νικητήριο καλάθι στην Αμαλιάδα, ολοκληρώνοντας την επική ανατροπή του Κοροίβου από το μείον 21. Το λέι-απ δεν μπήκε ποτέ βέβαια, αλλά και το goaltending ως καλάθι λογίζεται…

Η πεντάδα της αγωνιστικής

1. Μητσάκης (Αναγέννηση Φλόγας), 2. Γκοντόπουλος (Κόροιβος), 3. Τσιάκας (Αγία Παρασκευή), 4. Καράβολας (Αιγάλεω), 5. Ελευθεριάδης (Αίας Ευόσμου).

Η νίκη της αγωνιστικής

Άλλο ένα βήμα απέμεινε για την Αγία Παρασκευή. Οι «μελανόλευκοι» κυριάρχησαν απόλυτα στο μεγάλο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής, έβαλαν τα 12 από τα 23 τρίποντα που επιχείρησαν και νίκησαν εύκολα τη Νίκη μέσα στο Βόλο με 84-67, ανεβαίνοντας ύστερα από καιρό στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Ο σκόρερ της αγωνιστικής

Ο Χριστόδουλος Καράβολας είχε κέφια κόντρα στη Νήαρ Ηστ. Ο φόργουορντ του Αιγάλεω σημείωσε 41 πόντους, έκανε νέο ρεκόρ για την τρέχουσα σεζόν (ο ίδιος είχε και το προηγούμενο με 37) και ξεπέρασε παράλληλα τον Αντώνη Γκοντόπουλο στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς.

Ο πασέρ της αγωνιστικής

Ο Γιάννης Μητσάκης τα έκανε όλα στη νίκη της Αναγέννησης επί του Ηρακλή. Εκτός από τους 24 πόντους που σημείωσε, μοίρασε και 18 ασίστ στους συμπαίκτες του, αν και το τελευταίο στοιχείο μάλλον… ελέγχεται. «Μάλλον θα μετρούσαν και τις ασίστ στα χαμένα σουτ» έλεγε ο ίδιος χαριτολογώντας!

Το στατιστικό της αγωνιστικής

Ένα στατιστικό ρεκόρ είχε απομείνει να σπάσει ο Αίολος στη Β’ Εθνική, το… διέλυσε και αυτό. Η ομάδα των Τρικάλων, με το 85-59 επί του Ηρακλείου μέσα στο Λίντο, έφτασε το +387 στη διαφορά επίθεσης-άμυνας, ξεπερνώντας το +375 που είχαν οι Αμπελόκηποι τη σεζόν 1992-93. Ο μόνος τρόπος να μην κάνουν το ρεκόρ οι Τρικαλινοί, είναι να ηττηθούν την τελευταία αγωνιστική μέσα στο γήπεδό τους από τη Νίκη Βόλου με 13 πόντους διαφορά…

Το… παιδομάζωμα της αγωνιστικής

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά πέντε μέλη της παιδικής ομάδας που κατέκτησε πέρυσι τη δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα χρησιμοποίησε το Σάββατο ο Γιάννης Γιαννόπουλος. Ο λόγος για τους 17χρονους Παπαδιονυσίου, Μιχαλόπουλο, Παλαιοχωρίτη, Σταθόπουλο, Κεφάλα, οι οποίοι βοήθησαν κιόλας τον Δούκα να νικήσει το Στρατώνι.

Τα νεύρα της αγωνιστικής

Αν έπιανε κανείς τον Γιάννη Λίβανο από τη μύτη, μάλλον θα έσκαγε με τα νεύρα που είχε μετά την εμφάνιση της ΜΕΝΤ κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου…

Η ατάκα της αγωνιστικής

«Η Νίκη Βόλου τελείωσε τέταρτη το πρωτάθλημα. Τρίτη είναι η Αγία Παρασκευή και δίκαια. Ηταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα που παίξαμε φέτος», Γιώργος Ζαφειρούδης.