Το review της αγωνιστικής (Β’ Εθνική)

Αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι τα γεγονότα που αξίζει να συγκρατήσουμε από την 10η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, όπως τουλάχιστον τα είδαμε στο Infobasket…

Το ματς της αγωνιστικής

Στον Βόλο έγινε ΜΑΤΣΑΡΑ. Το Ηράκλειο έπαιξε υποδειγματικό μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο και η Νίκη ήταν ισοπεδωτική στο δεύτερο, ανατρέποντας διαφορά 15 πόντων μέσα σε έξι λεπτά. Οι δύο ομάδες έβαλαν μαζί 185 πόντους και παρουσίασαν όμορφο θέαμα στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, άσχετα αν πολλοί εξ αυτών που πήγαν στο γήπεδο είχαν άλλα στο μυαλό τους…

Ο MVP της αγωνιστικής

Κορμιά με ύψος 2,08μ. δεν υπάρχουν πολλά στη Β’ Εθνική και παίκτες όπως ο Λευτέρης Νεοφυτίδης μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε κάποιους αγώνες. Πολύ περισσότερο δε όταν οι αντίπαλοι σέντερ είναι… κάτω από δύο μέτρα, όπως όλοι όσοι είχε να αντιμετωπίσει κόντρα στη Νήαρ Ηστ! Οπως και να ‘χει, ο 25χρονος σέντερ έκανε πάρτι κάτω από τα δύο καλάθια στο Ιβανώφειο, έβαλε 23 πόντους και οδήγησε τον Ηρακλή στη 2η νίκη του.

Η πεντάδα της αγωνιστικής

1. Γκίκας (Φιλαθλητικός), 2. Ελευθεριάδης (Αίας Ευόσμου), 3. Κουτίνας (Νίκη Βόλου), 4. Γκέρος (Κόροιβος), 5. Νεοφυτίδης (Ηρακλής)

Ο σκόρερ της αγωνιστικής

Αν ο Δάλπας ευστοχούσε σε εκείνο το τελευταίο σουτ στο κλειστό του Ζωγράφου, τότε ο Χρυσόπουλος θα ήταν χωρίς δεύτερη κουβέντα ο MVP. Δεν το έκανε όμως και ο 22χρονος σμολ φόργουορντ της ΜΕΝΤ… έμεινε με τον τίτλο του καλύτερου σκόρερ της αγωνιστικής! Πέτυχε συνολικά 27 πόντους (τους 14 στο 4ο δεκάλεπτο) και σούταρε με σχεδόν τέλεια ποσοστά ευστοχίας, «εκτελώντας» από κάθε σημείο του γηπέδου.

Το στατιστικό της αγωνιστικής

Πιο… προβλέψιμη ομάδα από τον Αίαντα Ευόσμου δεν υπάρχει από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία ο Στέργιος Γκούμας! Στις τελευταίες 7 αγωνιστικές οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 4 εντός έδρας νίκες με 13 πόντους διαφορά μ.ό. και 3 εκτός έδρας ήττες με 14,6 πόντους διαφορά μ.ό. Και αυτή την Κυριακή ήταν… πιστοί στην παράδοση που έχουν δημιουργήσει.

Τα επεισόδια (+ το video) της αγωνιστικής

Οι οπαδοί του Βόλου ξεπέρασαν τα όρια κόντρα στο Ηράκλειο και αυτό ίσως το «πληρώσει» η Νίκη, που αν τιμωρηθεί για τα όσα έγραψαν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα (για προπηλακισμό παικτών και διαιτητών, ρήψεις αντικειμένων και πολλές… ροχάλες), κινδυνεύει να παίξει χωρίς κόσμο με Φιλαθλητικό και Αίολο!

Το video είναι από τη μετάδοση του kretaworldbasket.gr

Η βολή της αγωνιστικής

Για δεύτερη σερί αγωνιστική ο Φιλαθλητικός τη «γλιτώνει» στο τέλος μέσω της γραμμής των ελευθέρων βολών, που αποδεικνύεται όντως… φιλάνθρωπη! Αυτή τη φορά ήταν ο Νίκος Γκίκας αυτός που έβαλε τη νικητήρια βολή 5.7’’ πριν από τη λήξη.

Το μπάνιο της αγωνιστικής

Το έκαναν στο κλειστό του Ζωγράφου και δεν ήταν καθόλου χαλαρωτικό. Βλέπετε, στα αποδυτήρια δεν είχε καθόλου ζεστό νερό, με αποτέλεσμα οι παίκτες της ΜΕΝΤ να πάθουν και δεύτερη… κρυάδα. Η πρώτη ήταν στο γήπεδο (για τον τρόπο με τον οποίον έχασαν το ματς) και η δεύτερη στα ντους…

Το rotation της αγωνιστικής

Ο Κόροιβος έχει περιορισμένες λύσεις και αυτό το ξέραμε εξ αρχής. Αλλά το να «βγάλει» ένα ματς με έξι παίκτες όλους κι όλους, αυτό δεν έχει ξαναγίνει φέτος. Κι αυτό επειδή ο Γκοντόπουλος φορτώθηκε από το πρωτό δεκάλεπτο με δύο φάουλ. Ειδάλλως, ούτε ο Σέιφερ θα έπαιζε!

Η αποχώρηση της αγωνιστικής

Η Χαλκηδόνα κουβάλησε στη Β’ Εθνική το «όνομα» υγειούς ομάδας και άρχισε τη σεζόν με στόχο την άνοδο, ωστόσο 10 αγώνες μετά είναι έτοιμη να διαλυθεί. Στην Αγία Παρασκευή δεν κατέβηκε και πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί και την ερχόμενη εβδομάδα με τον Αίολο. Μακάρι οι δύο πλευρές (διοίκηση και παίκτες) να τα βρουν και να συνεχίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρωτάθλημα, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.