Το review της αγωνιστικής (Β’ Εθνική)

Αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι τα γεγονότα που αξίζει να συγκρατήσουμε από την 15η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, όπως τουλάχιστον τα είδαμε στο Infobasket…

Το ματς της αγωνιστικής

Η Νίκη και ο Αίολος δεν αποθέωσαν το επιθετικό μπάσκετ στον Βόλο, ίσα-ίσα που το 9-9 του πρώτου δεκαλέπτου εύκολα συγκαταλέγεται στα αρνητικά ρεκόρ της κατηγορίας… Ωστόσο, ο αγώνας είχε συγκλονιστική εξέλιξη, ανατροπή 12 πόντων από τους γηπεδούχους και δραματικό φινάλε, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα. Και όλα αυτά δεν έγιναν μπροστά σε άδειες κερκίδες, όπως την προηγούμενη Κυριακή, αλλά ενώπιον του πάντα θορυβώδους και «ζεστού» βολιώτικου κοινού.

Η ανατροπή της αγωνιστικής

Από το μείον 19 χρειάστηκε να «γυρίσει» το ματς στην Πολίχνη ο Αίας Ευόσμου για να νικήσει την Αναγέννηση με 83-75, κάνοντας ουσιαστικά ανατροπή 27 πόντων (από το -19 στο +8) στο δεύτερο ημίχρονο.

Η «κατάρρευση» της αγωνιστικής

Ο Ηρακλής έχασε τις τελευταίες 9 επιθέσεις που έκανε στο Λίντο. Στα τελευταία 6 λεπτά του αγώνα ο «γηραιός» είχε 0/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα και δύο λάθη, με τον Βασίλη Μουλλάκη να εκδηλώνει 6 από αυτές τις επιθέσεις.

Η φάση της αγωνιστικής

Όταν ο Θανάσης Αντετοκούμπο επιχειρεί coast to coast, συνήθως η φάση τελειώνει με κάρφωμα. Αυτό που έκανε στο Αιγάλεω δεν είχε τέτοιο φινάλε, ήταν όμως εξίσου θεαματικό, με τον νεαρό γκαρντ του Φιλαθλητικού να σηκώνεται από πολύ μακριά και να αφήνει τη μπάλα στο καλάθι με λέι απ, ενώ το δεξί γόνατό του σχεδόν ακουμπούσε το στήθος του παίκτη που είχε μπροστά του!

Ο MVP της αγωνιστικής

Θέμης Κουπίδης
Ηταν ο πρώτος σκόρερ της Νήαρ Ηστ με 24 πόντους στη μεγάλη νίκη επί του Δούκα, αλλά και αυτός που σημείωσε τα κρίσιμα καλάθια της ομάδας του στην τέταρτη περίοδο. Ο Κουπίδης έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων για φέτος, έχοντας μάλιστα 6 συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον 16 πόντους.

Η πεντάδα της αγωνιστικής

1. Σοφρωνάς (Αγία Παρασκευή), 2. Κουπίδης (Νήαρ Ηστ), 3. Ελευθεριάδης (Αίας Ευόσμου), 4. Καραλής (Ηράκλειο), 5. Ζαρογιάννης (Νίκη Βόλου).

Το στατιστικό της αγωνιστικής

Η Νήαρ Ηστ και ο Δούκας συνεχίζουν μία απίστευτη παράδοση αγώνων-θρίλερ που κρίνονται στο τελευταίο σουτ. Από το 2003, όταν αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά, μέχρι σήμερα οι 9 μεταξύ τους αγώνες έχουν κριθεί στους 2,8 πόντους διαφορά μ.ό., ενώ αν βγάλουμε από το σύνολο το 93-81 του Δούκα τη σεζόν 2005-06 (το μοναδικό ματς που δεν κρίθηκε στην τελευταία επίθεση) , τότε ο μέσος όρος της διαφοράς στους αγώνες των δύο ομάδων είναι μόλις 1,7!

Ο σκόρερ της αγωνιστικής

Ο Δάνης Ελευθεριάδης πέτυχε 29 πόντους στο ΔΑΚ Πολίχνης, κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ, αφού ξεπέρασε τους 25 που είχε σημειώσει την 7η αγωνιστική.

Η απορία της αγωνιστικής

«Τι θα γίνει με αυτόν τώρα;». Αυτή την ερώτηση απηύθυνε στους γηπεδούχους ο πρώτος διαιτητής του αγώνα στο Αιγάλεω (Καραβίτης) 13,5’’ πριν από τη λήξη, όταν ένας οπαδός τον… χτύπησε (περισσότερο τον άγγιξε) ελαφρά στο σβέρκο ενώ ετοιμαζόταν να δώσει τη μπάλα για μία επαναφορά. Ευτυχώς το “χτύπημα” ήταν… χάδι και το ματς τελείωσε χωρίς άλλα ευτράπελα.

Η αποχώρηση της αγωνιστικής

Την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε ο Γιάννης Ελευθεριάδης από τον Κόροιβο, σήμερα πήρε σειρά ο Παναγιώτης Κοντογιάννης από την Αναγέννηση. Οι λόγοι βέβαια ήταν τελείως διαφορετικοί…