Το Rick Mahorn Basketball camp ανοίγει την πόρτα του στους Έλληνες αθλητές…

Ο Rick Mahorn, που ήταν μέλος των «θρυλικών» κακών παιδιών των Detroit Pistons, μαζί μ’ ένα δικό μας παιδί, τον Γιώργο Γαλιώτο, ανοίγουν την πόρτα του προπονητικού τους camp στους Έλληνες αθλητές. To Rick Mahorn Basketball camp θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα στο Jerusalem YMCA από τις 6 μέχρι τις 16 Ιουνίου.

Παίκτες ηλικίας 17-25 χρονών που θέλουν να μάθουν τα «μυστικά» του αθλήματος, αλλά συνάμα να ζήσουν και μία μοναδική εμπειρία καθώς θα μπορέσουν να περιηγηθούν σε μοναδικές περιοχές του Ισραήλ, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να διεκδικήσουν μία θέση στο camp. Το Rick Mahorn Basketball camp ήδη έχει αποφασίσει να προσφέρει κάποια υποτροφία σε Έλληνες αθλητές, ενώ δύναται να υπάρξει και κάποια οικονομική βοήθεια για να καλυφθεί το κόστος της συμμετοχής.

Το Rick Mahorn Basketball Camp ξεκίνησε το 2014 και επικεντρώνεται στην ολόπλευρη και πλήρη ανάπτυξη τόσο των ψηλών όσο και των περιφερειακών παικτών. Παραμένει, ωστόσο, το κατ’ εξοχήν Camp ανάπτυξης ψηλών παικτών σε όλον τον κόσμο.

Για 5η χρονιά μαζί με τον Rick Mahorn θα βρίσκεται και ο Γιώργος Γαλιώτος, ο οποίος έχει αγωνιστεί για σειρά ετών στην Ελληνική Basket League ενώ είναι και διεθνής με την Ελληνική εθνική ομάδα.

Κατά την πρώτη εβδομάδα ψηλοί και περιφερειακοί θα προπονηθούν και θα κληθούν να φέρουν μία σειρά ασκήσεων μαζί σε καταστάσεις 5 εναντίον 5, ενώ θα υπάρχουν και καθημερινές συνεδρίες πνευματικής προπόνησης, το οποίο είναι μοναδικό στο Rick Mahorn Basketball Camp. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται από τον κορυφαίο στην αθλητική ψυχολογία, Dr. Mitch Smith.

Η δεύτερη εβδομάδα θα περιλαμβάνει ένα μίνι summer league με ομάδες που θα παίζουν καθημερινά παιχνίδια 40 λεπτών σε διάστημα 4 ημερών. Οι αγώνες θα διεξάγονται με τη συμμετοχή τριών διαιτητών και θα είναι υπό την επίβλεψη βετεράνων Ευρωπαίων διαιτητών.

Ο Rick και ο Γιώργος θα συνεργαστούν με τον Κροάτη βετεράνο σέντερ, Dalibor Bagaric, ο οποίος υπήρξε draft pick πρώτου γύρου από τους Chicago Bulls και από τον επίσης draft pick πρώτου γύρου από τους Dallas Mavericks, Bruno Sundov.

Κατά τη διάρκεια του camp, οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στη Ναζαpέτ, τη Γαλιλαία, τη Βηθλεέμ και την Ιερουσαλήμ.

Οικονομική βοήθεια που να καλύπτει έως και το 80% του κόστους της κατασκήνωσης δύναται να υπάρξει σε κάποιους αθλητές, ενώ έχει ήδη αποφασιστεί η υποτροφία σε κάποιους Έλληνες αθλητές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση info@bigman.camp. Όλες οι πληροφορίες για το Camp, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος, του κόστους και των δυνατοτήτων οικονομικής ενίσχυσης, μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.bigman.camp/2022-holy-land