dielkinstidaΑποφασισμένος να… τραβήξει το σκοινί όσο πάει, αναφορικά με την ασφάλιση των αθλητών του που θα κληθούν στην εθνική ομάδα παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες απέστειλαν νέα επιστολή στην ΕΟΚ με την οποία ζητούν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα της ασφάλισης των αθλητών και για μία ακόμη φορά ζήτησε να πάρει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που υπάρχουν ανάμεσα στην ομοσπονδία και τη FIBA για να τα μελετήσει.

Μάλιστα οι “ερυθρόλευκοι” εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν: “Αντιδρώντας στην μάλλον ασαφή τοποθέτηση της Ε.Ο.Κ. περί «πλήρους» ασφαλιστικής κάλυψης των διεθνών αθλητών, η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, με νέα επιστολή της στις 23.05.2014, ζήτησε για ακόμη μία φορά από την Ομοσπονδία να της προσκομίσει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν καταρτιστεί και ισχύουν μεταξύ της FIBA ή της Ε.Ο.Κ. και οιασδήποτε ασφαλιστικής εταιρίας καθώς και να της γνωστοποιήσει με λεπτομερή στοιχεία το μέγιστο ποσό αποζημίωσης που αντιστοιχεί σε κάθε διεθνή αθλητή ξεχωριστά, σε περίπτωση επέλευσης οιουδήποτε ασφαλιστικού κινδύνου“.

Η… εμμονή του Ολυμπιακού στο θέμα της ασφάλισης των παικτών μόνο τυχαία δεν είναι και δεν προέκυψε ξαφνικά. Από τη μία υπάρχει το θέμα της κόπωσης κάποιων παικτών (π.χ. Σπανούλης, Περπέρογλου) , τους οποίους οι Πειραιώτες θα ήθελαν να δουν να ξεκουράζονται το καλοκαίρι, ενώ από την άλλη υπάρχει το ζήτημα του ανώτατου ποσού που καλύπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της ομοσπονδίας σε περίπτωση που κάποιος παίκτης τραυματιστεί. Πάνω απ’ αυτό το ποσό θα πρέπει το ίδιο το σωματείο να μεριμνήσει για την κάλυψή του, ώστε να μην… τρέχει και δεν φτάνει!