Τσιάκας: «Είμαστε δεμένοι και αυτό βγαίνει στο γήπεδο»

Αν και για πρώτη φορά στα …λημέρια της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, η Αγία Παρασκευή (ΚΑΠ) πραγματοποιεί μια εξαιρετική πορεία στο Πρωτάθλημα. Ένας εκ των πρωταγωνιστών της και από τους πιο έμπειρους παίκτες της, ο Βαγγέλης Τσιάκας μιλά στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για το «μυστικό» της παρέας και παράλληλα εξάρει το παράδειγμα του Φιλαθλητικού.

Βαγγέλη, κόντρα στο Λαύριο σημειώσατε μια μεγάλη νίκη με 72-71. Είναι από αυτά τ’ αποτελέσματα που σε συνάρτηση με τον τρόπο που έρχεται … ανεβάζουν τις ομάδες;

«Η αλήθεια είναι πως ερχόμασταν από συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα και ψάχναμε μια αντίδραση και μία νίκη. Ειδικά με τον τρόπο ήλθε αυτή στο τελευταίο ματς, μας ανεβάζει τη ψυχολογία. Αυτό που θέλουμε είναι να τελειώσουμε οπωσδήποτε με θετικό πρόσημο το Πρωτάθλημα».

Αν θεωρήσουμε ότι βρίσκεστε μακριά από την επικίνδυνη ζώνη στην πρώτη σας παρουσία στην Α2, ποιος είναι ο αντικειμενικός στόχος της ομάδας της Αγίας Παρασκευής;

«Μαθηματικά δεν μπορούμε να πούμε πως έχουμε σωθεί ακόμη, αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Στόχος είναι να τελειώσουμε με περισσότερες νίκες από ήττες. Σίγουρα μπορεί να μην έχει την ίδια ένταση να είναι στη μέση της βαθμολογίας σε σχέση με τους πρώτους ή τους τελευταίους, αλλά εμείς θέλουμε το καλύτερο. Μη ξεχνάμε πως είναι η πρώτη φορά της ομάδας στην κατηγορία και νομίζω πως διαγράφουμε μια αξιοπρεπή πορεία».

Άρα, η πρώτη απόπειρα της Αγίας Παρασκευής είναι πετυχημένη μέχρι στιγμής;

«Σε γενικές γραμμές θα μπορούσαμε να πούμε πως η πορεία είναι πετυχημένη και καλή. Πάντα φυσικά μπορείς και καλύτερα. Θέλουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ, να μην έχουμε άγχος και να αποφύγουμε τη ζώνη του υποβιβασμού. Νομίζω πως είμαστε κοντά σε αυτά».

Οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Πλέον, αυτό που κοιτάω είναι να παίζω και να το χαίρομαι βοηθώντας την ομάδα μου. Να περνάω καλά και να έχουμε μια καλή παρέα στα ταξίδια, στους αγώνες και στις προπονήσεις. Όπως είναι στην Αγία Παρασκευή δηλαδή. Είμαστε πολύ δεμένοι και αυτό βοηθά και βγαίνει και στο γήπεδο».

Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο ματς με την Φιλαθλητικό. Ποιος είναι ο στόχος;

«Πάμε για να δώσουμε το 100% και ότι βγει. Είναι καλύτερη ομάδα και θα την χαρακτήριζα αξιοθαύμαστη για την πορεία που έχει κάνει. Ξεκίνησε από τα τοπικά και με σωστή φιλοσοφία διαγράφει αυτή την πορεία. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο το έργο μας».

Αυτή η πορεία που περιγράφεις είναι μια ελπίδα για τις ομάδες της «γειτονιάς»;

«Είναι μια ομάδα μ’ ένα βιώσιμο μοντέλο και φιλοσοφία. Στηρίζεται χρόνια στα δικά της παιδιά και αργά ή γρήγορα θα είναι στην Α1. Το αξίζει. Είναι θέμα χρόνου να το πετύχει και είναι παράδειγμα».