Τσαουσίδης: «Στόχος να παίξουμε πάνω στην τακτική και όχι στον παίκτη»

Μία ακόμα νίκη, την τρίτη της στο πρωτάθλημα πήρε με εμφατικό μάλιστα τρόπο, η ΝΕΜ απέναντι στην Ελευθερούπολη. Ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Μάνταλου, Λευτέρης Τσαουσίδης μίλησε για το θετικό αυτό αποτέλεσμα.

Για τα κέρδη απ’ αυτόν τον αγώνα: «Είναι μία νίκη πολύ σημαντική γιατί κρατάμε αφενός το αήττητο της έδρας μας και αφετέρου, απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα που χτίστηκε για να είναι ανάμεσα σε αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν δείξαμε πολύ σοβαρό πρόσωπο και διάθεση! Έχοντας προβλήματα στο αμυντικό ριμπάουντ στο α’ ημίχρονο, δώσαμε το δικαίωμα να είναι πιο κλειστό το σκορ, αλλά ισορροπήσαμε σ’ αυτό στο β’ ημίχρονο και βέβαια μπήκαμε πιο ψυχωμένα και μυαλωμένα στην άμυνα, κρατώντας τον αντίπαλο στους 10 και 14 πόντους στα δεκάλεπτα.
Αυτό το αμυντικό επίτευγμα είναι μεγάλη επιτυχία για μας κυρίως επειδή έγινε απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα με πολλές επιθετικές λύσεις».

Για το γεγονός ότι σκόραραν όσοι αγωνίστηκαν: «Αυτός είναι ένας μεγάλος στόχος για εμάς να μπορούμε να παίξουμε πάνω στην τακτική και όχι στον παίκτη. Σήμερα έγινε αυτό σε μεγάλο βαθμό, έχοντας βέβαια την στήριξη από την άμυνα και είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο παρόλο που η έλλειψη του Ζαραϊδώνη ήταν πολύ σημαντική. Κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση όπως τη θέλουμε και είναι αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε από αυτό το παιχνίδι».

Από την πλευρά των παικτών ο Γιώργος Αρνόκουρος δήλωσε:
Για την προσωπική του εμφάνιση: «Εγώ έχω στόχο κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να προσπαθώ να δίνω το 100% για να βοηθάω την ομάδα. Εντάξει, μπορεί να έκανα μία καλή εμφάνιση αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο. Μετράει πάνω από όλα που πήραμε την νίκη».
Για την παρουσία του κόσμου: «Έχουμε μία πάρα πολύ ωραία έδρα, πολύ ζεστή, ο κόσμος μας βοηθάει πάρα πολύ. Μακάρι να είναι πάντα έτσι το γήπεδο, να έχουμε μικρά παιδιά που να στηρίζουν την ομάδα. Ο κόσμος είναι ο 13ος παίκτης μας και είναι χαρά μας να είναι πάντα στο πλευρό μας και θέλουμε να τον έχουμε πάντα μαζί μας».