Φιλική νίκη επί του Αίολου

kwnstantakopoulosΑγωνιστικό ρυθμό δείχνει να βρίσκει σιγά σιγά ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης, που επικράτησε σε φιλική αναμέτρηση του Αίολου Αστακού με σκορ 71-47. Ο κόουτς Μπρατσιάκος είχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των πολλών απουσιών στο συγκεκριμένο ματς, δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους οι Μιλόσεβιτς, Καρινιάουσκας, Ψαθάς, Λόλας, Σκουλούδης και Αράπης, αλλά είδε τους υπόλοιπους παίκτες του να ανταποκρίνονται καλά στο παιχνίδι και να παίρνουν μια εύκολη νίκη.

Από την άλλη, ο Αίολος Αστακού, ομάδα με πολλούς έμπειρους παίκτες και με πολλές φιλοδοξίες στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, έδειξε καλά στοιχεία στο 1ο ημίχρονο αλλά στο 2ο φάνηκε κουρασμένος από το πολύωρο ταξίδι προς την Κύμη. Αύριο οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες στο κλειστό γυμναστήριο της Κύμης στις 18:00.

Μετά το πρώτο τζάμπολ των δύο διαιτητών, του κ. Παντελίδη και του κ. Καλογερόπουλου, ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης μπήκε πολύ δυνατά και προηγήθηκε με 7-2 με 2 δίποντα από τους Παπαντωνίου και Γκιζόγιαννη και ένα καλάθι και φάουλ του Σιγκούνα. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν γρήγορα και ισοφάρισαν αρχικά σε 7-7, ενώ απάντησαν μετά από λίγο στο τρίποντο του Παπαντωνίου ισοφαρίζοντας σε 10-10. Στην συνέχεια οι παίκτες του Γυμναστικού «έσφιξαν» την άμυνα τους, δέχτηκαν στο υπόλοιπο του δεκαλέπτου πόντους μόνο από βολές και βρήκαν περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Βασιζόμενοι σε αυτά τα στοιχεία προηγήθηκαν ξανά με 7(17-10), ενώ το τελικό 21-15 της περιόδου διαμορφώθηκε με τρίποντο του Κατράνα ακριβώς με το σφύριγμα της λήξης.

Στο 2ο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έπαιξαν σκληρή άμυνα, αλλά αντιμετώπισαν αμφότερες πρόβλημα στην επίθεση. Η διαφορά έπεσε και στον έναν πόντο(25-24), με τους γηπεδούχους πάντως να μην χάνουν ποτέ το προβάδισμα. Μάλιστα, με συνεχόμενα καλάθια του Κακιούζη, που ήταν μαζί με τον Τουντζιαράκη οι πολυτιμότεροι της αναμέτρησης, κατάφεραν να ξεφύγουν για πρώτη φορά με 9 πόντους(36-27), με το ημίχρονο να κλείνει με σκορ 36-29.

Με την έναρξη της 3ης περιόδου ο Τουντζιαράκης με 2 βολές έδωσε αέρα 9 πόντων στην ομάδα του, με τον Αίολο να βρίσκει σκοράρισμα από τους Κιτσούλη και Χαρισμίδη και να μειώνει σε 39-36. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι είχε τελείως διαφορετική εικόνα, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν περεταίρω τον ρυθμό του Γυμναστικού. Η ομάδα της Κύμης έτρεξε γρήγορα ένα σερί 9-0 και προηγήθηκε με 48-36, στηριζόμενη κυρίως μέσα στην ρακέτα έχοντας σε καλή ημέρα τους Κακιούζη και Τουντζιαράκη. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίστηκε και το υπόλοιπο της περιόδου, η οποία έληξε με σκορ 60-40. Το 4ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με 5 αναπάντητους πόντους του Γυμναστικού, ένα δίποντο του Σέττου και ένα τρίποντο του Τουντζιαράκη, με τους γηπεδούχους να τρέχουν πλέον ένα επιμέρους σκορ 26-4 και να προηγούνται με 65-40. Στην συνέχεια οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες, ενώ έδειξαν να σκέφτονται περισσότερο το παιχνίδι της επόμενης ημέρας. Προς το τέλος του παιχνιδιού οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν όλους τους παίκτες που είχαν στην διάθεση τους, με τον κόουτς Μπρατσιάκο να περνάει στο ματς τους μικρούς της ομάδας, τον Σταύρου και τον Μούντριχα. Μάλιστα, ο Σταύρου έβαλε και το τελευταίο καλάθι του αγώνα, με το ποίο διαμορφώθηκε το τελικό 71-47.

ΓΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ 71-47
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-15, 15-14, 24-11, 11-07
Διαιτητές: Παντελίδης, Καλογερόπουλος
ΓΣ Κύμης(Μπρατσιάκος): Παπαντωνίου 5 (1), Γκιζόγιαννης 7, Σιγκούνας 9 (1), Κωνσταντακόπουλος 8 (1), Κακιούζης 16, Τουντζιαράκης 14 (2), Κατράνας 8 (2), Σέττος 2, Σταύρου 2, Μούντριχας.
(δεν κρατήθηκαν οι πόντοι των παικτών του Αίολου Α.)