Φούντας: «Δεν ήθελα να δυναμιτίσω καμία ατμόσφαιρα»

Το όνομά του ακούστηκε πριν το παιχνίδι για τα όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Τα… άκουσε για τα καλά, αλλά όλα αυτά γύρισαν μπούμερανγκ καθώς στο παιχνίδι  με τη Νέα Κηφισιά ο Γιώργος Φούντας καθήλωσε με την εμφάνιση του κάνοντας το καλύτερο φετινό του παιχνίδι.

Ο έμπειρος γκαρντ μίλησε στο infobasket.gr  για τις δηλώσεις του στο facebook, τονίζοντας πως το στάτους του ήταν κάτι που αφορούσε καθαρά την ομάδα του, ενώ σχολίασε και τη σπουδαία εμφάνισή του.

«Δεν φανταζόμουν ότι θα πάρει τέτοια έκταση. Όταν το αντιλήφθηκα σταμάτησα να γράφω οτιδήποτε, έσβησα μάλιστα αυτό που είχα γράψει και αν παρατηρήσεις σήμερα κάποιος μπήκε και το άνοιξε. Δεν ήθελα να δυναμιτίσω καμία ατμόσφαιρα και να δημιουργήσω κανένα θέμα με την ομάδα της Κηφισιάς. Την Κηφισιά τη σέβομαι,  είναι μια ομάδα υγιείς, έχει καλούς παίκτες, καλό προπονητή και καλή διοίκηση.  Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα κάτι τέτοιο. Αφορούσε καθαρά και μόνο τη δική μου ομάδα και τον κόσμο, για  να είναι γεμάτο το γήπεδο».

Η δουλειά του μέσα στο γήπεδο σημαντική καθώς τα τρίποντά του ήταν εκείνα που «έσωναν» στα κρίσιμα σημεία τα Τρίκαλα.  Αυτή ήταν για τον Γιώργο Φούντα και η καλύτερή του φετινή εμφάνιση: «Η φετινή χρονιά δεν είναι τόσο καλή όσον αναφορά την απόδοση μου. Πολλά προβλήματα δικά μου αλλά και της ομάδας δεν μπόρεσα να βγάλω αυτό που θέλω, να βοηθήσω όσο θα ήθελα.  Αγαπώ το μπάσκετ πάνω από όλα γι΄αυτό και τρέχω μετά τη δουλειά μου που τελειώνει στις 4 και ευχαριστώ τους συναδέλφους μου γι΄αυτό το πράγμα που ανέχονται αυτό που κάνω, τρέχω για να κάνω προπόνηση και να τελειώσω στις 9.  Αγαπώ αυτό που κάνω και θα συνεχίσω όσο αντέχω ».

Τρεις… στροφές πριν από το τέλος, η συνέχεια είναι: «Αρκετά δύσκολη. Τρία ματς φωτιά, να κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα η χρονιά θεωρείται επιτυχημένη, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει δεν πρόκειται να παρατήσουμε τίποτα και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος».