Φώτσης: «Να δώσουμε το δικο μας ρυθμό»

Πλέον, τα δύσκολα έφτασαν και η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει αύριο (14 /9, 18:00) τη Γαλλία σε ένα νοκ- κατ παιχνίδι . Η ελληνική ομάδα αν και αουτσάιντερ θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη  προσπαθώντας να επιβάλει το δικό της ρυθμό. Ο Αντώνης Φώτσης κατά την άφιξή το στο Κάουνας μίλησε για το ματς με τους «τρικολόρ» τονίζοντας πως πρέπει να κάνουν το καλύτερό του ς παιχνίδι για να υπάρχουν πιθανότητες νίκης.

«Περιμέναμε τόσο καιρό να φτάσουμε στην οκτάδα και τώρα είμαστε στο Κάουνας. Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι σίγουρα το πιο σημαντικό από όσα έχουμε δώσει μέχρι τώρα στη διοργάνωση. Όποιος χάσει, δεν μπορεί να συνεχίσει», τόνισε ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας και συνέχισε:

«Δεν σκεφτόμαστε ότι σε περίπτωση ήττας υπάρχει δεύτερη ευκαιρία, για να προκριθούμε στο Προολυμπιακό τουρνουά μέσω των αγώνων κατάταξης. Αντιμετωπίζουμε τον αγώνα με τη Γαλλία σαν μία μοναδική ευκαιρία, που μας έχει παρουσιαστεί. Το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Δεν σκεφτόμαστε τι θα γίνει σε περίπτωση ήττας. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε μόνο το ματς της Πέμπτης και πώς θα είμαστε εμείς οι νικητές».

Οσο για το επόμενο ματς με τη Γαλλία ο Φώτσης στάθηκε στα σημεία στα οποία πρέπει να δώσει η έμφαση η εθνική ομάδα: «Η Γαλλία είναι μία πολύ καλή ομάδα, από τις καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση, με εξαιρετικούς παίκτες σε κάθε θέση κι ένα γεμάτο ρόστερ. Θα πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι για να έχουμε πιθανότητες για τη νίκη. Ίσως θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε την καλύτερη εμφάνιση από όσες έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Θα πρέπει να είμαστε καλοί και αποτελεσματικοί στην άμυνα και την επίθεση, να αποφύγουμε τα πολλά λάθη και να δώσουμε το δικό μας ρυθμό στο παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι η Γαλλία μας επέλεξε για αντίπαλο:  «Αυτό δεν μας απασχολεί. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και παίρνει τις δικές του αποφάσεις. Όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος σε αυτή τη φάση θα ήταν ένας δύσκολος αγώνας, αφού όλες οι ομάδες του πέμπτου ομίλου ήταν πολύ δυνατές. Μας ενδιαφέρει μόνο τι κάνει η δική μας ομάδα», σχολίασε ο Αντώνης Φώτσης, που δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία ούτε στην παράδοση. «Δεν μας απασχολεί τι έγινε στο παρελθόν, αλλά τι θα γίνει τώρα. Το παρελθόν δεν αλλάζει. Εμείς θέλουμε να φανούμε δυνατοί κι έτοιμοι την Πέμπτη».