Χαλκιαδάκης: «Για άλλη ομάδα δεν θα επέστρεφα»

Ο πολύκροτος αγώνας του Ηρακλείου στον Βόλο, η επιστροφή του στην ενεργό δράση και το μέλλον των Κρητικών στο πρωτάθλημα ήταν μερικά από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Μανώλης Χαλκιαδάκης, στη συνέντευξη που παραχώρισε στο Athletic Radio.

Ο σέντερ του Ηρακλείου μίλησε ακόμα και για την πρόσφατη είδηση παιδεραστείας που έχει συγκλονίσει την Κρήτη…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μανώλης Χαλκιαδάκης: 

Για τα όσα έγιναν στον Βόλο στο ματς με την Νίκη:

«Στο συγκεκριμένο ματς έγιναν έκτροπα. Εμείς δυστυχώς ασχοληθήκαμε με τις συνθήκες κόλασης που αντιμετωπίσαμε και αποπροσανατολιστήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε την διαφορά που είχαμε πάρει αφού είχαμε αποσυντονιστεί. Βγήκαμε εκτός ρυθμού. Μας πέταξαν πολλά αντικείμενα και δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί έγιναν όλα αυτά. Πήγαμε για να παίξουμε μπάσκετ αλλά φαίνεται οτι όταν χάνεις ψάχνεις να γυρίσεις το ματς με άλλους τρόπους. Είμαστε ομάδα – παράδειγμα προς μίμηση και απαιτούμε από τους αντιπάλους μας να μας συμπεριφέρονται όπως καλά και άψογα τους φερόμαστε και μεις».

Για την φετινή πορεία του Ηρακλείου:

«Πάμε αρκετά καλά. Είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Στον δεύτερο γύρο έχουμε πιο βατά ματς. Αν είμαστε καλά θα μπορέσουμε να μπούμε στην τριάδα στο τέλος. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται αφού ξέρουμε οτι η τελική κατάταξη των ομάδων μετράει τα τελευταία χρόνια για την άνοδο αν δεν έρθει αυτή απ΄ευθείας. Όσο πιο ψηλά τόσο καλύτερα».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής:

«O Aίολος Τρικάλων είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και δίκαια είναι στην κορυφή. Είναι ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Στο πρώτο γκρουπ των ομάδων που πάει για άνοδο είμαστε και μεις. Το πρωτάθλημα έχει δύσκολες έδρες και είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Το δύσκολο για μας είναι και τα απανωτά ταξίδια».

Για το επόμενο ματς με τον Κόροιβο:

«Χρειάζεται προσοχή. Πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλό μας. Εμείς λόγω έδρας έχουμε τον πρώτο λόγο. Δεν χρειάζεται να τον υποτιμήσουμε και με σοβαρότητα θα προετοιμαστούμε για το ματς αυτό για να πάρουμε την νίκη».

Για την απόφασή του το καλοκαίρι να επιστρέψει στο Ηράκλειο:

«Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση. Το καλοκαίρι συζητούσα να έρθω και να βοηθήσω την ομάδα από κάποιο πόστο και τελικά αγωνίζομαι ως παίκτης. Είναι μία νέα αρχή για μένα. Είχα αποφασίσει να σταματήσω αλλά είμαι ξανά στα παρκέ. Αν ήταν για άλλη ομάδα δεν θα το έκανα. Με το Ηράκλειο πάντα έχω άλλη σχέση».

Για τον προπονητή της ομάδας Βασίλη Ράλλη:

«Με τον Βασίλη υπήρξαμε συμπαίκτες στο Ηράκλειο στην Α1. Είναι πιο νέος από μένα και δεν μπορώ να τον κρίνω αντικειμενικά γιατί έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση όλα αυτά τα χρόνια. Είναι φιλόδοξος και όταν του δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβει την ομάδα ως πρώτος προπονητής δεν το αρνήθηκε και τα πηγαίνει αρκετά καλά. Έχει μία πετυχημένη παρουσία γιατί αγαπάει το μπάσκετ».

Για την είδηση – σοκ με τον παιδεραστή εκπαιδευτικό και προπονητή μπάσκετ στο Ρέθυμνο:

«Ο αθλητισμός είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας. Δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά. Τέτοια άτομα θα πρέπει να απομακρυνθούν από τον χώρο μας και από την κοινωνία γενικότερα. Κάνει κακό στο μπάσκετ όλο αυτό που έγινε γιατί ανησυχούν οι γονείς σε ποιόν εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Δυστυχώς κάποιοι ξεχνάνε τον σημαντικό τους ρόλο».

Για τον κόσμο της ομάδας του Ηρακλείου: 

«Θα θέλαμε να βρίσκονται περισσότεροι φίλαθλοί μας στο Λίντο. Το Ηράκλειο είναι η κατεξοχήν ομάδα μπάσκετ της πόλης μας και χρειαζόμαστε την ανάλογη υποστήριξη. Θέλουμε περισσότερο κόσμο και ελπίζω να έρθουν στην συνέχεια να μας συμπαρασταθούν».

Πηγή: athleticradio.gr