Ψάχνουν ταλέντα σε όλη την Ελλάδα

Ο Κώστας Μίσσας, σε συνεργασία με τον Γιώργο Λιμνιάτη, ηγούνται της νέας προσπάθειας ανάδειξης ταλέντων που κάνει η Ελληνική Ομοσπονδία, καλώντας νεαρούς αθλητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που είναι γεννηθέντες από το 1998 έως το 2000. Από τους 200 περίπου αθλητές που παραβρέθηκαν θα επιλεγούν όσοι θα συμμετάσχουν σε δυο κλιμάκια, ένα Παμπαίδων (γεννηθέντες 1998 και 1999) και σε ένα με γεννηθέντες το 1999 και το 2000.

Στο άμεσο μέλλον θα δημιουργηθούν ανάλογα κλιμάκια στην Κρήτη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τη βοήθεια των Τοπικών Ενώσεων. Οι παίκτες που θα κληθούν στα κλιμάκια θα λαμβάνουν μέρος σε εβδομαδιαίες προπονήσεις, ενώ παράλληλα οι δύο ομοσπονδιακοί προπονητές θα ξεκινήσουν περιοδείες σ όλη τη χώρα για την αναζήτηση ταλέντων.

«Προσπαθούμε να οργανώσουμε τα κλιμάκια σε ακόμα πιο μικρές ηλικίες. Με τους γεννηθέντες το 1999 και 2000, αν και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς αγώνες, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τις βάσεις για το μέλλον του μπάσκετ στην Ελλάδα. Το εγχείρημα είναι δύσκολο αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές» δήλωσε σχετικά με τη νέα προσπάθεια που γίνεται από την ΕΟΚ ο Γιώργος Λιμνιάτης.