“Υπερέχει ο νόμος”…

Dura lex sed lex”… Σκληρός νόμος, αλλά νόμος, όπως έλεγαν κι οι Λατίνοι κι όσο κι αν δεν αρέσει αυτό στην ΕΟΚ είναι υποχρεωμένοι ν’ ακολούθησουν κατά γράμμα το νόμο, ο οποίος δεν τους επιτρέπει να θέσουν σε εφαρμογή τον κανονισμό για κατάργηση της διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. Πρόθεση της ομοσπονδίας ήταν να σταματήσει πλέον η τακτική της διεξαγωγής αγώνων χωρίς οπαδούς, αλλά οι τιμωρημένες ομάδες ν’ αγωνίζονται 200 χλμ. μακριά απ’ την έδρα τους και τα εξόδα μετακίνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και των παραγόντων του αγώνα να καλύπτονται από τα έσοδα της αναμέτρησης που θα διεξάγεται στην ορισθείσα νέα έδρα. Και σε περίπτωση που το ποσό δεν καλύπτεται, τότε τη διαφορά θα την καταβάλει η γηπεδούχος και τιμωρημένη ομάδα.

Δυστυχώς ο νόμος υπερέχει όλων των άλλων αποφάσεων”, σχολίασε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Τάκης Τσαγκρώνης, εξηγώντας το λόγο που “παγώνει” αυτή η πρόταση της ΕΟΚ. “Πλέον μπαίνουμε σε μία άλλη διαδικασία. Αυτή της προσπάθειας για τροποποίηση του συγκεκριμένου νόμου, αλλά και πάλι είναι μία διαδικασία χρονοβόρα”, συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας, δίχως μάλιστα να κρύψει ότι η πρόταση της ομοσπονδίας είχε βρει και κάποιες αντιδράσεις μεταξύ των συλλόγων!!!

“Υπάρχουν πάντα και κάποιοι που δεν τους αρέσουν οι προτάσεις, αλλά εμείς έχουμε στείλει τα έγγραφα και θα το παλέψουμε”, κατέληξε ο Τάκης Τσαγκρώνης, ο οποίος αναφερόμενος και στο έτερο “καυτό” θέμα για την ΕΟΚ, αυτό της αναβολής της έναρξης της Α1, σχολίασε. “Μπορεί άμεσα να μην επηρεάζει 100% την ομοσπονδία, αλλά επηρεάζει την εθνική ομάδα. Κι όλοι θα πρέπει να βάλουν πάνω απ’ όλα το συμφέρον της εθνικής μας ομάδας, που θα δώσει το καλοκαίρι μία σειρά δύσκολων αγώνων, ώστε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Αυτό δεν είναι και λίγο πράγμα”…