Αθανασιάδης: «Το σκεπτικό της απόφασης ήταν κυρίως αγωνιστικό»

paniagiwtouΕυκαιρία για δηλώσεις και απαντήσεις στα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, είχαν ο πρόεδρος των Ικάρων Άρης Αθανασιάδης και ο αντιπρόεδρος Τάσος Παναγιώτου στα ΜΜΕ, που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Σερρών για την εκδήλωση της επίσημης έναρξης της νέας σεζόν.

Ο Αντιπρόεδρος των Ικάρων Τάσος Παναγιώτου δήλωσε:

́«Το πιο όμορφο αλλά και πιο ουσιαστικό είναι η παρουσία όλων αυτών των παιδιών. Στο γήπεδο. Στόχος της ομάδας μας είναι να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά αυτά πρωτίστως να αθληθούν, κ έπειτα να αξιοποιηθεί το ταλέντο τους κ να στελεχώσουν την ομάδα στο μέλλον.

Μέσα όμως από υγιείς διαδικασίες. Ο αθλητισμός είναι ο καλύτερος αγωγός ένταξης. Αυτά τα παιδιά είναι η δύναμη του συλλόγου μας κ το κίνητρο μας για να παραμείνουμε κ εμείς δυνατοί. Και θα είμαστε. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών.

Για να πετύχει όμως όλο αυτό χρειάζεται όπως γίνεται σε όλες της οργανωμένες κοινωνίες η στήριξη όλων των αρχών και των φορέων. Πρόκειται κ για τα δικά τους παιδιά. Αναφέρομαι κι σε τοπικό επίπεδο αλλά και γενικότερα από το κράτος, το υπουργείο αθλητισμού , την ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης. Με τη συμπεριφορά τους απαξιώνουν το ίδιο τους το προϊόν».

Ο Πρόεδρος των Ικάρων Άρης Αθανασιάδης τόνισε, για την επίσημη έναρξη και την ομάδα γενικότερα:

«Είναι δυσοίωνο το μέλλον τόσο στο μπάσκετ όσο και στην Ελληνική κοινωνία γενικότερα αλλά εμείς βλέποντας όλο αυτό τον κόσμο, τους γονείς και τα τόσα πολλά παιδιά κοντά μας, στους Ικάρους, έχουμε ευθύνη απέναντι τους και αντλούμε δύναμη ώστε να συνεχίσουμε να δίνουμε και αθλητική παιδεία και αξίες ζωής με σκοπό να τους εντάξουμε πιο έτοιμους στην κοινωνία όσο μεγαλώνουν».

#Για την απόφαση η ομάδα να αγωνιστεί στην Γ ́

«Το σκεπτικό της απόφασης αυτής δεν ήταν μόνο οικονομικό όπως επικαλούνται κάποιοι αλλά κυρίως αγωνιστικό. Για να ήμαστε ανταγωνιστικοί στην Β ́ Εθνική θα έπρεπε από την περσινή ομάδα οι Σερραίοι παίκτες να ήταν αρκετοί και να είχαν εμπειρίες και ετοιμότητα τέτοια, ώστε να κάνουν μια καλή πορεία. Αυτό δεν ήταν δυνατό με αποτέλεσμα να επιλέξουμε να δώσουμε μια πιο ορθή ευκαιρία στο τοπικό κομμάτι και να ετοιμάσουμε νέους παίκτες δικούς μας από πιο χαμηλά, αντί να επωμιστούμε το οικονομικό βάρος ξένων παικτών που είτε κατάφερναν κάτι καλό ή όχι, θα ήταν εις βάρος των Σερραίων παικτών. Όταν και αν ευδοκιμήσουν οι οικονομικές συνθήκες στο μπάσκετ όχι μόνο για μας αλλά κυρίως για την πολιτεία που έχει φτάσει στον πάτο οικονομικά, τότε θα επιστρέψουμε.

#Για το διαζύγιο με τον Πανσερραϊκό:

«Εμείς από την πλευρά μας θέλαμε να γίνουν όλα ομαλά αλλά έτσι όπως εξελίχτηκε η κατάσταση και εξελίσσεται δεν πάμε ομαλά. Ο καθένας τραβά τον δρόμο του και είναι δικαίωμα του να κάνει ότι επιθυμεί, η ζωή και ο χρόνος θα δείξουν ποιος δουλεύει με στόχο και σκοπό και ποιος όχι. Αυτό που με στενοχώρησε πιο πολύ ήταν η χρονική στιγμή που επιλέχτηκε να γίνει η απόσχιση, μια μέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία κατάθεσης των δελτίων των παικτών προς την ομοσπονδία. Ενώ μάλιστα όπως κάθε χρόνο είχαμε προετοιμάσει κατάλληλα τις ομάδες και τους αθλητές και ήμασταν έτοιμοι να τους δηλώσουμε στις αντίστοιχες κατηγορίες, ξαφνικά βρεθήκαμε μετέωροι ως προς τις αγωνιστικές μας ανάγκες. Ακόμα και τώρα κάνω έκκληση διότι είναι κρίμα για τα παιδιά, αλλά και για εμάς που θέλουμε να λέμε ότι υπηρετούμε τον χώρο κάποιοι να αναγκάζουν τα παιδιά, όχι να παίξουν σε ένα σωματείο που δεν θέλουν μόνο αλλά να σταματήσουν ακόμα και το μπάσκετ λογω της δυσάρεστης κατάστασης».

#Για την φυγή του Νίκου Οικονόμου:

«Το γιατί έφυγε το γνωρίζει καλύτερα ο ίδιος, εμείς πέρυσι τον στηρίξαμε όλη την χρονιά και στο τέλος του προσφέραμε αυτά που μπορούσαμε αλλά επέλεξε κάτι άλλο».

#Για το δικό του μέλλον στην ομάδα:

«Άντε και έφυγε ο Αθανασιάδης, άντε και έφυγε ο Χαλκιδης από τον Πανσερραϊκό ή η ομάδα έμενε πέρυσι στην Α2 ή είναι όπως τώρα στην Γ ́ Εθνική, τι θα άλλαζε; …Αν δεν αλλάξει η κατάσταση πρώτα στον χώρο του Ελληνικού αθλητισμού, διότι χωρίς στήριξη δεν πάμε πουθενά, δεν υπάρχει μέλλον. Εγώ ήρθα με αξίες στον χώρο ως παράγοντας και έτσι θα αποχωρήσω κάποια στιγμή είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε κάποιους αυτό».

ikaroi-akadhmies

 

 

 

 

 

 

 

 

ikaroi-akadhmies2