Κ. Παπανικολάου: «Βλέπουμε τη συνέχεια»…

Η νίκη επί (και) της Γερμανίας και κυρίως ο τρόπος που αυτή ήρθε μπορεί να επιτρέπει κάποια χαμόγελα, αλλά για τους… άλλους! Οι διεθνείς μας δείχνουν ότι δεν ξεγελιούνται απ’ τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων, απ’ τους οποίους κρατάνε κυρίως αυτά που πρέπει. Κι αυτά δεν είναι άλλα από τα συμπεράσματα ουσίας, όπως τόνισε κι ο Κώστας Παπανικολάου μετά το τέλος του ματς.

«Ήταν μια καλή νίκη, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Παίξαμε δυνατά στην άμυνα και βγάλαμε πολύ ενέργεια στο παρκέ. Δεν παύει να είναι ένας αγώνας προετοιμασίας όμως και τίποτα περισσότερο. Βγήκαν κάποια συμπεράσματα χρήσιμα κυρίως για τους προπονητές μας. Χαρήκαμε που κάποια πράγματα που θέλαμε να κάνουμε και να δούμε τα καταφέραμε σήμερα στο γήπεδο, χαρήκαμε γιατί διατηρήσαμε σε υψηλό επίπεδο την άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα και για δεύτερη συνεχόμενη μέρα μετά από την αναμέτρηση με την Τουρκία. Βλέπουμε όμως τη συνέχεια. Έχουμε ένα φιλικό ακόμη εδώ, το τουρνουά στην Αθήνα και δουλειά μπροστά μας, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στους επίσημους αγώνες που θα ακολουθήσουν στο Ευρωμπάσκετ».

Τελευταίο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας στο τουρνουά του Μπάμπεργκ είναι αυτό κόντρα στο Βέλγιο το μεσημέρι (15:30) της Κυριακής. Η αποστολή θα επιστρέψει το βράδυ της ίδιας μέρας από τη Γερμανία και θα συνεχίσει την προετοιμασία της με προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ και το τελευταίο μεγάλο τεστ, πριν το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, το τουρνουά «Ακρόπολις–Eurobank».