«Ο αθλητισμός ενώνει, η βία δεν χωράει στο μπάσκετ»

promitheasΜε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση κατά της βίας που διοργάνωσε ο ΑΣΠ Προμηθέας πριν από το ντέρμπι με τον Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου σε ένα κατάμεστο γήπεδο, παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων, που στη συνέχεια παρακολούθησαν μαζί τον αγώνα, χειροκροτώντας και ενισχύοντας και τις δύο ομάδες.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Κος Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος και χαιρέτησε δηλώνοντας υπέρμαχος τέτοιων πρωτοβουλιών και δίνοντας σαφέστατο μήνυμα συστράτευσης ολόκληρου του αθλητικού κόσμου ενάντια στο δηλητήριο της βίας, ενώ, παράλληλα, ξεκαθάρισε πως προτεραιότητα της πολιτείας είναι η εγγύηση της ασφάλειας των παικτών, των προπονητών και των θεατών και δεσμεύτηκε πως η πολιτεία θα συνεχίσει να κινείται ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα: της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της καταστολής, της θεσμικής θωράκισης, επιδιώκοντας ολοένα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις δράσεις της.

Ο πρόεδρος του Προμηθέα Βαγγέλης Λιόλιος τόνισε πως «ο αθλητισμός είναι η απάντηση στην βία. Όπου υπάρχει άθληση δεν υπάρχει βία, γιατί υπάρχει προσπάθεια, συνεργασία, ομαδικότητα, άμιλλα», ενώ στη συνέχεια έδωσε τιμητική πλακέτα στον Γιάννη Ανδριανό για την συνεισφορά του στον αγώνα κατά της βίας. Στη συγκεκριμένη μάχη το «παρών» δίνει και η ΕΟΚ, όπως δήλωσε και  ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΣΚΑ-Η Τάκης Τσαγκρώνης: «Τα μέλη του αθλητικού κινήματος αποστρέφονται την βία, γιατί αυτή γεννάει μόνο κακά».

Η εκδήλωση άρχισε με ένα μικρό θεατρικό δρώμενο από αθλητές των Ακαδημιών του Προμηθέα, οι οποίοι και έδωσαν τη δική τους ματιά σε σχέση με τα κυρίαρχα μηνύματα-συνθήματα της ημέρας: «Ο Αθλητισμός ενώνει»,  «Η βία δεν χωράει στο Μπάσκετ.», «Στον αγώνα κατά της βίας είμαστε όλοι με την ίδια ομάδα !»,  τα οποία στη συνέχεια ανήρτησαν σε όλο το γήπεδο με τη συνδρομή των δύο ομάδων και δεκάδων μικρών αθλητών. Οι δύο αρχηγοί Θανάσης Σουφλιάς (Προμηθέας) και Σταύρος Δανιήλ (Απολ.Αρχ. Κορίνθου) στάθηκαν στο κέντρο του γηπέδου και μαζί με το Γιάννη Ντιμπ και το Νίκο Αργυρόπουλο, ο οποίος και εκπροσώπησε το ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών) δήλωσαν την ξεκάθαρη υποστήριξη τους στον αγώνα κατά της βίας. Ο Γιάννης Ντιμπ, «θύμα» προ ημερών της ανεγκέφαλης επίθεσης, που αποτέλεσε και αφορμή για την χθεσινή εκδήλωσης κατά της βίας, είπε πως «Ο πολιτισμός γεννήθηκε στην Ελλάδα. Η βία δεν αρμόζει στους Ελληνες».

Παρόντες στην εκδήλωση και αρωγοί στην προσπάθεια κατά της βίας ήταν, επίσης, βουλευτές του Νομού Αχαΐας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμαρχος Κορίνθου, αντιδήμαρχοι του Δήμου Πατρέων, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος εκπροσώπων των τοπικών αθλητικών φορέων και συλλόγων (προπονητές, αθλητές, πρόεδροι).

Για την ιστορία, ύστερα από ένα συναρπαστικό αγώνα, ο Προμηθέας κατάφερε στο τέλος να πάρει τη νίκη απέναντι στον πολύ δυνατό Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου με 76-62.

Σας στέλνουμε συνημμένες φωτογραφίες από την εκδήλωση, ενώ στη διάθεσή σας, εφόσον το επιθυμείτε, είναι και σχετικά video.

promitheas1

 

 

 

 

 

 

 

promitheas2